У тернопільському «Мамонті» фестивалитимуть три дні (фото)

img_4707_1024x768

Спеціальне меню і близько сорока сортів крафтового пива можна буде скуштувати вже сьогодні.

Дружня ресторація «Мамонт» відкриває перший в Тернополі міні-фестиваль під назвою «Пивні вихідні», який відбуватиметься на території ресторації, з 7 по 9 жовтня.

Власну крафтову пивоварню придставлятиме Микола Смачило, власник пивного двору «WELLyki BEERky»:

- Ми почали варити пиво у 2003 році, тоді ще в Тернополі, а не в Бірках. Була така пивоварня-паб «Тарпан». Проте у місті у нас виник ряд проблем, які заважали нам розвиватись. Однією з них була проблема з водою та вивезенням сміття. Тоді ж ми вирішили облаштувати пивоварню за межами міста, - розповідає Микола. – Формат був сконцентрований на варінні пива, а не на продажі-дегустації. Оскільки пивоварня знаходиться за межами міста, ми не хотіли провокувати людей сідати за кермо у нетверезому стані.

img_4696_1024x768
img_4696_1024x768

На сьогоднішній день у пивоварні варять лише два сорти пива: «Світле» та «Темне медове». Це пиво одного місця та «вузької зони» локації.

img_4702_1024x768
img_4702_1024x768

- Світле – це класичний вид світлого пива, який ще називають «лагер». Та на відміну від звичних смаків світлого пива, ми робимо акцент на солодових нотках, а не на хмелевій гіркості, що в свою чергу дає ніжніший смак і привертає увагу людей. Але кожна людина має свій смак і уявлення, яким повинно бути пиво. Я особисто така людина, що не буду робити те, що мені не подобається, - каже пивовар Микола Смачило, і додає: Темне-медове - це новий смак пива… Це справжнє крафтове пиво, в яке ми додаємо натуральний мед.

На фестивалі Микола Смачило розповість про те, як правильно варити пиво і, можливо, відкриє свої, унікальні секрети пивоваріння.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео