Віра Олександрович

Чого вимагали звичайні тернополяни у депутатів? (фото, відео)

unnamed-7
Без пікетів і протестів обійшлося перед початком сесії Тернопільської міської ради 21 жовтня. Проте кілька груп тернополян все ж озвучили свої претензії депутатам і міському голові. Нагадаємо, депутати у п’ятницю засідали впродовж 10 годин. Встигли розглянути близько 230 питань, хоча частину – не ухвалили (читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ.) Еколог згадав про обіцянку відмовитися від зведення еко-готелю На екологічні проблеми Тернополя вкотре вказав депутатам і міському голові відомий борець за порядок у місті - голова громадської організації «Екоальянс» Олександр Філь.

fil
fil

- Системою хаотичної забудови центральної частини міста ви створюєте транспортний колапс, - стверджує чоловік. - І це при тому, що ще не здали новобудови біля «Перемоги» і обласної бібліотеки. Ті самі проблеми будуть, коли люди поселяться у висотках, що в парку, біля ринку.

[embed]https://youtu.be/h3Ps9T6Z4Ms[/embed]   Пан Філь нагадав про масове знищення зелені у місті. За його словами, за чотири роки у нашому місті не стало понад 85 га лісопаркової зони.

- Ви двічі давали громаді слово на місцевому телебаченні, що не буде забудови паркової зони. Слово треба тримати! – наголосив Олександр Філь, звертаючись до міського голови. - Це ж треба так знахабніти, щоб збудувати багатоповерхівку в парку «Національного Відродження» і вихід із будинку зробити просто у парк! Тобто парк перетворили у прибудинкову територію. Аналогічна ситуація із багатоповерхівками у парку «Топільче».

Згадав еколог і про обіцянку відмовитися від зведення еко-готелю, що на майданчику із в’їздом із вулиці 15 Квітня. Мовляв, тепер уже заговорили про створення там якогось центру, причому площа під нього уже потрібна майже удвічі більша. До слова, активісту дали виступити після того, як він кілька разів попросив слова і навіть записався у секретаря. Заяви пана Філя ніхто під час сесії не коментував («Терен» неодноразово оприлюднював заяви еколога, читайте – ТУТ, ТУТ, ТУТ). Масштабний конфлікт назріває на вулиці Оболоня

slivenska
slivenska

На проблему забудови зеленої зони нарікали і мешканці із вул. Слівенської, 11. Вони стверджували, що ділянку підприємцю віддали незаконно, бо вона частково припадає на їхню прибудинкову територію («Терен» про це писав ТУТприм.). [embed]https://youtu.be/-nvjqeMaGOg[/embed] Окрім того, представники цього будинку вимагали завершити ремонт, який розпочали у їхньому будинку, але не довівши до кінця, все покинули.   Масштабний конфлікт назріває і на вулиці Оболоня. Про це повідомили жителі кількох будинків із того мікрорайону. Люди стверджували, що навколо Студентського містечка, що на вулиці Живова (гуртожитки медичного університету – прим.), почали встановлювати паркан. А відтак – «відтяли» шмат території, яку люди вважали зеленою зоною і доглядали, висаджуючи там квіти і дерева.

unnamed-8
unnamed-8

Оскільки ситуація в цій місцині – загострюється, депутати у кінці засідання навіть говорили про створення робочої групи. Її представники мали розібратися, чому так сталося, що люди із Оболоня і Стадникової тепер не матимуть, як дійти до дитячого садочка. Окрім того, майбутній паркан перекриє єдиний в’їзд/виїзд із деяких дворів.

davydovych
davydovych

У тому ж районі, але трохи іншу проблему має приватний підприємець Віра Давидович (читайте про підприємство - ТУТ). Жінка нарікала, що їй не дають працювати, адже до магазину фактично немає заїзду, відповідно вона не може доправити товар. Мовляв, вона – 29 років у бізнесі, але такого «безпрєдєлу» не бачила. [embed]https://youtu.be/O3XLTCdQfiE[/embed] Усіх представників громади у залі терпляче вислухали. Пообіцяли у їхніх проблемах розібратися і, за можливості, вирішити.

unnamed-6
unnamed-6

Фото і відео автора    

Вибір читачів за тиждень

Відео