Віра Олександрович

Тернопільських акторів через «Волинь» покарали грошима

sesiya-copy

Доплату за академічність працівники Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т.Шевченка поки що не отримають.

Таким є рішення депутатів обласної ради, ухвалене на сесії 4 листопада. Причиною стала участь п’ятьох тернопільських акторів, четверо із яких працюють саме у драмтеатрі, у зйомках художнього фільму «Волинь». Нагадаємо, цю стрічку про так звану «волинську різню» створили у Польщі. Критики відразу охрестили антиукраїнським («Терен» писав про це ТУТ і ТУТприм.). Голова облради Віктор Овчарук слова йому так і не надав, хоча депутати хотіли ознайомитися із позицією керівника закладу.

Отже, через Ірину Складан, Олега Кириліва, Ігоря Наконечного і Сергія Бачика доплату у 444,5 тис. грн колектив театру не отримає. Принаймні – поки не вляжуться емоції. Власне, ця тема викликала жваве обговорення у сесійній залі. На «вирок» депутатів нервово очікував Борис Репка – саме його спеціальна комісія нещодавно порадила призначити на посаду директора театру (читайте ТУТприм.).

- Пропонуємо відкласти питання про виплату надбавки за академічність для працівників драмтеатру до моменту, поки все не з’ясує робоча група, - зауважила депутат Лариса Римар. - До речі, усі питання можна було вирішити ще вчора, 3 листопада. Проте актори без поважних причин не з’явилися на засідання бюджетної комісії. Це - публічний вияв неповаги до депутатів і комісії. Ганебно, що через кастинг до цього фільму пройшло понад 100 акторів, хоч і взяли лише чотирьох. Про яку академічність може йти мова?

Утім, не всі у залі були такими категоричними. Дехто вважав несправедливим, що понад 90 акторів не отримають надбавки через чотирьох. Проте більшість все ж вирішила відкласти преміювання. Наразі - до наступного засідання бюджетної комісії. Підтримали це рішення 45 депутатів із 53-х зареєстрованих у залі.

Про те, що також відбувалося 4 листопада на засіданні, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео