Віра Олександрович

Борис Репка тепер очікує на рішення Тернопільської облради (фото, відео)

Репка

П’ять голосів «за» отримав кандидат на посаду директора Тернопільського драмтеатру Борис Репка. Його головний суперник – нинішній керівник обласного управління культури Григорій Шергей – чотири. 

Отже, депутатам, які зберуться на сесію обласної ради 22 вересня, рекомендуватимуть призначити на посаду саме Бориса Репку. Нагадаємо, він уже 4 роки виконує обов’язки керівника цієї культурної установи (читайте ТУТ прим.).

- Пане Борисе, прийміть співчуття, - зауважив під овації у залі голова комісії, заступник голови облради Любомир Крупа. – Візьміть до уваги, що ми тепер очікуємо на здійснення усіх тих планів, про які ви нам доповідали з трибуни.  

Додамо, процес визначення керівника комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка» весь час тривав із ускладненнями (чит. ТУТ прим.). Із директорами інших закладів культури обласного значення вже давно визначилися (чит. ТУТприм.).

Просили відкласти вибори на тиждень

Ком_с_я
Ком_с_я

Засідання конкурсної комісії відбулося сьогодні, 12 вересня. Під час нього відбулося представлення своїх програм від кандидатів, а також чимало дискусій. Першим до трибуни попросився представник громадської ради при ОДА Ігор Лях.

Лях
Лях

[embed]https://youtu.be/SnRWHER3lgw[/embed]

Додамо, що через суперечності, які помітили під час першого засідання представники громадськості довелося частково змінити склад комісії. Обрали і нового голову. Але цього разу Ігор Лях і його колеги вимагали відстрочити голосування. Мовляв, є ще й інші порушення. Натомість погрожували оскаржити рішення комісії у суді.

Люди2
Люди2

Члени комісії на це прохання не пристали. Вирішили працювати.

[embed]https://youtu.be/PSNBcFF_2Tw[/embed]

Тоді до трибуни попросилася волонтерка Алла Борисенко «Чонгар». Вона стверджувала, що є погрози членам комісії. Цим фактом уже зацікавилися правоохоронці. Це підтвердив чоловік, який не назвався, але показав присутнім посвідчення. Тому активістка просила відкласти засідання на тиждень.

Чонгар
Чонгар

[embed]https://youtu.be/vrR65F1YF8A[/embed]

До Бориса Репки було чимало запитань

- Особисто я буду за того, кого обрав колектив, незважаючи на будь-які зауваження, - заявив Микола Булат.

Членів комісії це не злякало. Вони захотіли працювати далі. Адже, мовляв, створилася нездорова ситуація. Рішення потрібне негайно. Проте голосування, заради безпеки, вирішили проводити таємно.

Ком_с_я2
Ком_с_я2

[embed]https://youtu.be/QR_-azMBVDU[/embed]

Члени комісії розглянули документи і заслухали програми претендентів на заміщення вакантної посади. До трибуни, за чергою, вийшли Борис Репка, Григорій Шергей і Степан Кондира. Окрім того, голова комісії зачитав усі листи і звернення, що надійшли від кандидата Івана Куляса. Його документи комісія відхилила ще на першому засіданні.

[embed]https://youtu.be/KhdTwniIzFg[/embed]

Найбільше уваги до себе привернув Борис Репка. До нього було чимало запитань. Відповідав він на них упевнено.

Репка_виступ
Репка_виступ

[embed]https://youtu.be/etT2jjlbDXU[/embed]

Виступ Григорія Шергея і його прихильників був також доволі докладний і змістовний. Натомість Степан Кондира свій час використав по-іншому, але як виявилося, неефективно. Його репліки неодноразово викликали сміх у залі.

Шергей
Шергей

Кондира
Кондира

- Думаю, я висловлю думку багатьох присутніх у залі: треба обрати батька для театру, - додала Алла Борисенко. – Ця людина має думати і про вистави, і про бензин для автобуса, яким актори їдуть на гастролі.

Голоси членів комісії щодо обрання керівника театру врешті розділилися, але на одне «за» більше отримав Борис Репка – єдиний кандидат від колективу театру. Його відразу кинулися вітати актори, присутні у залі. Дехто навіть пішов дякувати членам комісії за сміливість і виваженість сьогоднішнього рішення.

Актори
Актори

Фото і відео автора

Вихрущ
Вихрущ

Довідка. Склад комісії: Юрій Березовський – заступник голови постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства, депутат Тернопільської обласної ради; Микола Булат – актор, лауреат конкурсу читців, член Спілки театральних діячів України; Олег Валов – заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації; Анатолій Вихрущ – директор Інституту Національного відродження імені Ігоря Герети; Ігор Дорош – голова Тернопільської обласної організації Національної спілки художників України; Любомир Крупа – заступник голови Тернопільської обласної ради; Євген Овчарик – член Тернопільської обласної організації Національної спілки художників України; Галина Садовська – заступник редактора Всеукраїнської незалежної громадсько-політичної газети «Вільне життя плюс» з питань культури і духовності; Галина Сергеєва – від Тернопільського громадського об’єднання «Альянс рекламістів Тернопільщини «АРТ».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео