Агро-новини 9 листопада

unnamed-39

Новини аграрного сектору.

Україні готують пілотний проект з покращення якості зерна

Зараз в Україні, за підтримки міжнародної фінансової корпорації, створюється пілотний проект, що боротиметься з проблемами щодо якості українського зерна.

unnamed-38
unnamed-38

Про це «УНН» повідомив Президент Української зернової асоціації (УЗА) Володимир Клименко.

За його словами, суть полягає, в тому, що будуть створюватися робочі групи в областях України, які вживатимуть заходи щодо покращення якості українського зерна.

«Цей проект передбачає, що ми в ряді регіонів будемо робити карти полів, будуть проводиться дослідження на кращих і гірших полях по хворобах зерна, по шкідниках», — зазначив він.

Також додав, що будуть розроблятися пропозиції, щоб протягом трьох-чотирьох років Україна була чистою у плані якості зерна.

«Це серйозна проблема. Вимагає серйозних грошей, але зараз і держава, і у рамках проекту, і організації і бізнес серйозно цим питанням починають займатися. Займалися ним і раніше, але не було систематичності», — підсумував Володимир Клименко.

В Україні розроблять концепцію розвитку садівництва до 2025 р.

В Україні створено робочу групу з питань розвитку садівництва, пише прес-служба «Укрсадпрому».

unnamed-37
unnamed-37

До неї увійшли представники структурних підрозділів Мінагропроду, наукових установ, голова асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка.

«Таке рішення міститься в наказі міністерства від 18 жовтня 2016 р. №379, відповідно до якого, робочій групі доручено до 30 листопада розробити проект концепції розвитку садівництва України на період до 2025 р. та подати відповідні пропозиції керівництву міністерства, а також внести пропозиції щодо національних стандартів України в галузі садівництва з вимогами ЄС», — йдеться у повідомленні.

Крім того, робоча група має до кінця 2016 р. розробити та надати міністру пропозиції щодо удосконалення законодавчої бази, яка регламентує діяльність галузі садівництва, зокрема, щодо її імплементації в рамках виконання плану заходів з наближення законодавства України до права ЄС в агропромисловому секторі.

На Львівщині відкрили другу сімейну ферму у рамках пілотного проекту

Урочисте відкриття сучасної родинної ферми.

unnamed-36
unnamed-36

У с. Бабино Самбірського району (Львівська область) відбулося урочисте відкриття сучасної родинної ферми в рамках Українсько-канадського проекту Львівської аграрної дорадчої служби «Розвиток молочного бізнесу в Україні», пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Керівник ферми Микола Бурак збудував приміщення для утримання 10 корів за рекомендаціями проекту та вже успішно реалізує молоко на місцевий молокозавод.

«Львівська аграрна дорадча служба також подарувала родині Бурак сучасне доїльне обладнання та інші засоби, необхідні для комфортного утримання тварин», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що наприкінці вересня перша сімейна молочна ферма за підтримки проекту з’явилась у Жовківському районі. Вже до кінця цього року заплановано відкрити ще три — у Стрийському, Дрогобицькому та Бродівському районах.

«Це дасть можливість збільшити кількість товаровиробників, успішно розвивати молочарську галузь і відчувати впевненість у завтрашньому дні. Тому створення сімейних ферм є кроком до сталого розвитку та самозабезпечення селян», — коментує директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз.

У рамках заходу фермери району обмінялися думками та поділились досвідом, які займаються молочним скотарством.

 Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео