На Тернопільщині партія Порошенка залякує людей, що хочуть брати участь у виборах до громад?

56c23b6410081

На початку грудня в окремих громадах Тернопільської області пройдуть вибори. Для Блоку Петра Порошенка «Солідарність» ці вибори мають стати своєрідним тестом на підтримку мешканцями області цієї політичної сили. Адже з квітня 2015 року її представник очолює ОДА, а з листопада 2015 року – і обласну раду. Значна частина порошенківців стали депутатами сільських, селищних, районних рад. А в обласній раді – отримали найбільшу фракцію.

Однак, політика пропрезидентської сили як на загальнодержавному, так і на місцевому рівні продовжує бажати кращого. Тернопільщина не здійснила прориву, який би давав підстави простим мешканцям бачити реальні зміни та жити «по-новому».

Це грає на руку іншим політичним силам, які переконують відомих в громадах мешканців ставати депутатами від інших, аніж пропрезидентська сила, партій.

І тут починаються «коломийки по-регіоналівськи».

Від БПП йдуть прямі погрози людям, що хочуть брати участь у виборах до громад від інших політичних сил. Людям погрожують звільненням з роботи, всіляко переконують балотуватися або від пропрезидентської партії, або відмовлятися від участі у виборах взагалі.

Такі сигнали надходять зі Зборівського та Борщівського районів.

Нагадаємо, що політику залякування та однопартійного «одобрямсу» сповідувала до 2013 року і Партія регіонів, в якій заганяли відомих в районі людей до рад різних рівнів. Відомо, чим це все закінчилося для тодішньої «влади».  Чи не наступить на ті самі «граблі» молода команда нинішньої влади?

Вибір читачів за тиждень

Відео