Тернопільщина готується до виборів

Jpeg

16 листопада у приміщені Тернопільської обласної держадміністрації відбувся тренінг для членів територіальних виборчих комісій. Навчання проводили сертифіковані тренери ЦВК Олег Ільків та Андрій Гнида. Захід відбувся за фінансової підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES),USAID, Canada.

На навчання запрошено представників районних, сільських, селищних та однієї міської територіальних виборчих комісій. Мета тренінгу – ознайомити членів виборчих комісій із законодавством у контексті проведення перших місцевих виборів у новостворених об’єднаних територіальних громадах.

Нагадаємо, що у Тернопільській області 11 та 18 грудня відбудуться вибори у десяти громадах.

[caption id=«attachment_50421» align=«alignnone» width=«700»]

Jpeg
Jpeg

Jpeg[/caption]

Насамперед тренери роз’яснили принципи роботи та взаємодії районних сільських, селищних, міських комісій з іншими виборчими комісіями з місцевих виборів.

За допомогою наочних інструментів було проінформовано про форми роботи ТВК, порядок реєстрації кандидатів, про процедури отримання виборчих бюлетенів та передача їх на дільничні виборчі комісії (ДВК), отримання протоколів від ДВК та встановлення результатів голосування тощо.

Як зазначив Олег Ільків, один із тренерів, учасники отримали навчальні матеріали, які допоможуть їм в організації проведення перших місцевих виборів.

[caption id=«attachment_50423» align=«alignnone» width=«700»]

Jpeg
Jpeg

Jpeg[/caption]

На жаль, через складні погодні умови, не усі запрошені змогли потрапити на захід, тому інформаційні буклети вони зможуть отримати у зручний для них час в Тернопільській облдержадміністрації.

Також, зі слів Олег Ільківа, планується провести ще два навчальні тренінги – для членів дільничних виборчих комісій, які, як відомо, безпосереднього організовують процес голосування.

Вибір читачів за тиждень

Відео