Оксана Бучко

«Сімейні підряди» заполонили списки кандидатів до міської ради на Тернопільщині

crossing the box

Пари і навіть трійці так званих «однофамільців» опинилися в списках кандидатів у депутати до Борщівської міської ради на виборах, які планують провести 11 грудня 2016 року.

«Сімейні підряди» бачимо не лише у межах партії. Імовірні родичі можуть бути представниками різних політичних сил. Також «однофамілець» часто блукає серед позапартійних,  про кількість яких на цих виборах Терен писав у попередній публікації.

Відтак, у ВО «Свобода» маємо Гаврилюк-Щербань Галину Володимирівну  1968 р.н. поруч із Гаврилюком Олександром Володимировичем 1988 р.н., який у лавах партії є позапартійним. Також «Свобода» має позапартійного кандидата Біль Ірину Богданівну, 1974 р.н., у якої є «однофамільниця» у партії ВО «Батьківщина» - Біль Ольга Омелянівна, 1955 р.н.

Загалом у «Свободі» тенденція повтору прізвищ виходить і за межі партії. Кандидат Саламаха Микола Федорович, 1987 р.н. (за списком «Свободи») має однофамільця Саламаху Марію Василівну 1985 р.н. (позапартійна у списках партії «Громадянська позиція»). Обидвоє проживають в Борщеві.

Позапартійна Дутка Ольга Василівна 1988 р.н. у списках «Свободи» має «однофамільця» Дутку Романа Романовича 1978 р.н. у Аграрній партії.

Трійця Кучерів розкидана у різних партіях. В списку «Батьківщини» це Кучер Анатолій Володимирович, 1977 р.н., у списку «Громадянська позиція» Кучер Галина Василівна 1974 р.н. А у списку «Демальянс» член партії  -  Кучер Олег Володимирович 1977 р.н.

Потрійний «підряд», що виглядає як сім’я, також подали під прізвищем Задворних. У партії «Справедливість» є двоє Задворних-безпартійних – Задворний Анатолій Володимирович 1994 р.н. та Задворна Тетяна Володимирівна 1970 р.н. У громадському русі «Народний контроль» - Задворний Володимир Петрович 1973 р.н.

Безпартійних Крисаків, які можливо є батьком і дочкою, маємо у списках партій: «Самопомочі» - Крисак Роман Іванович 1972 р.н і «Укропу»  – Крисак Неля Іванівна, 1991 р.н.

Ще одні можливі родинні стосунки - батька з сином: у партії «Солідарність» маємо кандидата Боднара Андрія Іванович 1993 р.н., а у списку Аграрної партії позапартійного Боднара Івана Івановича 1970 р.н..

Наступні повтори прізвищ – це Василів Любомир Васильович, 1973 р.н у «Народному контролі» та Василів Богдана Михайлівна, 1945 р.н. – безпартійна у лавах «Справедливості». Також у списках «Справедливості» маємо Мадзія Сергія Сергійовича, 1992 р.н. та Мадзій Ірину Богданівну, 1970 р.н.

Як бачимо, один-два «сімейних підряди» надбала чи не кожна партія. Лідирує у цьому питанні ВО «Свобода», яка має чотири таких повтори прізвищ.

Вибір читачів за тиждень

Відео