Тернопільський аеропорт пройшов випробування злітно-посадкової смуги

unnamed (11)

Тернопільський аеропорт пройшов перші випробовування, після яких міністерство інфраструктури України дає змогу Тернопільській обласній державній адміністрації та обласній раді розглянути передачу державного підприємства.

Про це сьогодні, 16 грудня, під час річного звіту роботи обласної ради розповів перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний:

- Одного разу на зустріч до нас прибула комісія з Києва - «Украероруху» та Міністерства транспорту. На цій зустрічі присутнім був один депутат попереднього скликання тернопільської обласної ради, який сказав: «На превеликий жаль наше минуле скликання не могло зробити по аеропорту того, що зробило нинішнє скликання», - вів мову заступник голови облради. - Я думаю, що ніхто не вірив, що нам вдасться зберегти цю землю, яка на сьогоднішній день є під аеропортом. В подальшому, ніхто не може зазіхати і розкрадати цю землю, адже у нас на неї вже є всі документи. Аеропорт - це наше комунальне підприємство.

Василь Деревляний заявив також про те, що тернопільський аеропорт вже пройшов випробування смуги: «перший і другий борт у нас приземлялися, це сподобалося усім».

- Ми на цьому зупинятися, звичайно ж не будемо. Зараз з керівництво аеропорту працюємо над тим, щоб привести його у гарний вигляд в наступному році. У наших планах також подальше звернення до вищого керівництва країни (є така програма підтримки аеропортів), щоб нам виділили ці кошти і ми почали біля Смиківців будівництво нового терміналу. А вже в процесі відновлення аеропорту залучити нову територію і розпочати будівництво нових баз українських авіакомпаній.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео