Науковці з Тернополя зможуть отримувати сигнали супутників завдяки новим методам

сигнал6

Група тернопільських науковців розробила систему керування 5-метровою антенною станцією, а все це для прийому інформації від низькоорбітальних супутників дистанційного зондування Землі. Про це на днях повідомив Укрінформ.

Керівник проекту, кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри приладів та контрольно-вимірювальних систем Тернопільського національного технічного університету Михайло Паламар розповів про те, що даний проект виконано за замовленням Укроборонпрому для заміни застарілого обладнання, створеного ще за період військово-промислового комплексу колишнього СРСР.

У Центрі прийому спеціальної інформації та контролю навігаційного поля, що є підрозділом Державного космічного агентства України, система керування з липня цього року проходить дослідну експлуатацію для перевірки її функціональних параметрів та надійності, - повідомив науковець.

За його словами, проект здійснено у рамках загальнодержавної цільової програми космічної діяльності України до 2022 року. Програма передбачає створення наземних станцій для приймання інформації від супутників дистанційного зондування Землі «Січ-2-1» та «Січ-2М», запуск яких планується вже у наступному році. Крім того, такі станції прийматимуть інформацію від європейських супутників згідно міжнародних космічних програм.

На даний час завдання для працівників ТНТУ дещо ускладнилося, вони виконують нове замовлення космічного агентства України - створення системи управління з більш складнішою 12-метровою антенною станцією.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео