У Тернополі школярів вчили розпоряджатись фінансами

640-DSC_6394

У клубі бізнес-подій, що діє в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості, відбулося чергове засідання на тему: «Фінансова грамотність» за участю 16 учнів 9-го класу Тернопільської ЗОШ №11.

На початку уроку діти познайомилися, називаючи кожен своє ім’я і хобі, обговорили питання фінансових витрат на його розвиток.

Разом з фахівцем центру зайнятості юні відвідувачі клубу визначали звички бідних і багатих людей, розглядали статистику, яка вказує на те, як вони розпоряджаються коштами і від яких факторів це залежить.

640-DSC_6397
640-DSC_6397

Зацікавила школярів й інформація тренерів з фінансової грамотності - представників «Приват-банку», які розповіли про типи ставлення людей до грошей, а потім проективним методом визначали до якого типу належить кожен з учасників заходу. У ході бесіди з тренерами діти визначали доходи і витрати своїх сімей.

Повчальною була й притча про гроші.

«Наші гроші – це наш час і повинні навчитись правильно ними розпоряджатись, розуміти на що їх витрачати», - сказав 9-класник Андрій.

«Фінансова грамотність на даний час - необхідний навик кожної людини. Оскільки діти - наше майбутнє, то розпочинати їх освіту у цьому плані потрібно з того віку, коли вони починають взаємодіяти з грошима, - зауважила фахівець МРЦЗ. - Основною метою заняття було розповісти дітям про важливість вміння розпоряджатись власними коштами, як основу ведення власного бюджету».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео