Зловмисники жорстоко ошукали жінку у Тернополі

картки

Злодії, шляхом обману, виманюють у довірливих осіб особисті дані та знімають кошти з їхніх банківських карток. Саме через недбалість черговою жертвою «телефонних» шахраїв стала тридцятишестирічна жінка.

Телефонний дзвінок і попередження про те, що хтось намагається зняти кошти з особистого рахунку мешканки Тернополя спричинили паніку. Довірлива жінка, намагаючись захистити рахунок у одному з банків, видала лиходіям особисті дані. В результаті - через кілька хвилин тернополянка отримала смс-повідомлення про зняття готівки в розмірі 1680-ти гривень, повідомляють у відділі комунікації ГУНП Тернопільської області.

Зрозумівши, що стала жертвою обману, за допомогою звернулася до правоохоронців.

Представники правоохоронних органів застерігають:

Шановні мешканці міста та області, ніколи не розголошуйте особисті дані банківських карток стороннім особам!

Будьте уважні і запам’ятайте, що ніхто не має права дізнаватися у вас особисту інформацію, тим більше за допомогою телефону або пошти. Навіть працівникам банку ви не повинні повідомляти свій пін-код, який намагайтеся ніде не записувати, а зберігати в пам’яті.

Будь-який власник пластикової картки банку повинен усвідомлювати, що завжди існує ризик того, що саме він стане однією з жертв обману і потрапить у тенета шахраїв.

Якщо ж уважно ознайомитися з головними прийомами злочинців, то шанс того, що ви потрапите в неприємну ситуацію, буде набагато нижчим.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео