Тернополяни масово просять підтримки

Гора_комент

Зберегти незаймані ріки та припинити будівництво гребель вимагають мешканці Тернополя, проголосувавши за петицію, яку розмістили на сайті  Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Вже не один рік влада з місцевим населенням та активістами ведуть боротьбу щодо будівництва ГЕС на Дністрі, проте користі для природи такі практики не несуть, Про це розповідають природозахисні організації та просто не байдужі люди.

Відомий Тернополянин Борис Гора на своїй сторінці у Facebook пише:

  • ПОПРОШУ ПІДТРИМАТИ І РОЗПОВСЮДЖУВАТИ! Уряд затвердив, Барни-овчарук і К… підтримали сучасний план ГОЕЛРО, а саме - збудувати на Дністрі 6 гідроелектростанцій в районі Дністровсього каньйону, затопивши багато берегів, знищивши річку, як колись радянська влада зробила з Дніпром, знищивши пороги, затопивши історичні землі. Зараз створена петиція, з якою попрошу ознайомитись і висловити свою позицію - проголосувати-підтримати, розповсюдити серед друзів-знайомих, взяти активну участь в акціях підтримки, ініціювати шось своє. Серед друзів ФБ, якшо ви особисто знаєте учасників 100 найкращих тернополян, але вони це повідомлення не побачуть, попрошу якось донести телефоном-словами, можна мій давати всім підряд для звязку номер телефону 067 369 56 Журналістів прошу розмістити на своїх ресурсах. За 90 днів треба набрати 25 000 голосів, а бажано більше. Допомагайте!

Гора
Гора

Текст петиції:

7 кроків для збереження річок України Високорозвинені закордонні країни вже давно пройшли етап безрозсудного нищення річок та надмірного використання водних ресурсів і активно займаються збереженням та відновленням природних річкових екосистем. На жаль, частина українського бізнесу та можновладців досі керується радянським принципом «підкорення природи людиною» та ідеями «повороту сибірських річок». Тому в даний момент триває масове будівництво гребель на незайманих річках Карпат, триває підготовка до будівництва каскаду гідроелектростанцій в одному з 7 природних чудес України Дністровському каньйоні. Недобросовісні підприємці забруднюють річки неочищеними стоками та використовують воду з річок в надмірних обсягах. Якщо не зробити рішучих кроків зараз - то ми втратимо наші річки назавжди!

Гора_Катя
Гора_Катя

Тому просимо Вас запровадити в Україні кращі світові практики та зробити 7 кроків які врятують та збережуть річки України для майбутніх поколінь :

1) Заборонити будувати гідроелектростанції на тих ділянках річок які течуть у вільному, непорушеному будівництвом водосховищ стані - зокрема на річках Дністер, Десна, Случ, Черемош, Прут, Стрий, Південний Буг та всіх незарегульованих річках Карпатського регіону.

2) Надати природоохоронний статус збереженим у природному стані долинам річок шляхом створення об'єктів природно-заповідного фонду та включення їх до європейської природоохоронної мережі Emerald\Natura 2000 згідно Директиви ЄС 92/43/ЄC та Бернської конвенції «Про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі»

3) Запровадити в Україні механізми оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки згідно директив ЄС номер 2011/92/ЄС та 2001/42/ЄС

4) Скасувати «зелений» тариф для малих гідроелектростанцій як економічно необґрунтований і той, який призводить до надприбутків власників ГЕС

5) Відмінити «Програму розвитку гідроенергетики на період до 2026 року», схвалену КМУ 13 липня 2016 року розпорядженням № 552-р

6) Імплементувати в українське законодавство Водну Рамкову директиву ЄС номер 2000/60/ЄС

7) Відмінити мораторій на позаплановані перевірки дотримання природоохоронного законодавства, повернути можливість державній екологічній інспекції проводити раптові перевірки.

Автор (ініціатор): Тєстов Петро Сергійович

Дата оприлюднення: 13 січня 2017

На даний час зібрано 64 голоси з 25000 необхідних. До завершення голосування залишилось 90 днів.

Вибір читачів за тиждень

Відео