Віра Олександрович

Через трагедію у Петрикові поліцейські візьмуться за власників собак (відео)

Кількість скарг на напади собак у Тернопільській області суттєво зросла останніми роками. І хоч нещасть, подібних до трагедії, що сталася днями під Тернополем, не було, але у поліції вже замислилися, як таке упередити.

Нагадаємо, тіло 84-річної матері на хуторі Шаварівка, що біля лісопосадки села Петриків, у понеділок, 16 січня знайшов її син. На місце події він одразу викликав правоохоронців. Докладно про цю трагедію «Терен» писав ТУТ. Начальник Тернопільського обласного управління Національної поліції Олександр Богомол прокоментував 16 січня цей свіжий факт так:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=nubTJ4LFMAY&feature=youtu.be[/embed]

При попередньому огляді тіла слідчі встановили, що на жінку, швидше за все, напали собаки, бо навкруги було багато слідів лап, а от людських – поліцейські не помітили. Проте припустили, що нещастя зі старенькою могло статися уже після її смерті.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=nubTJ4LFMAY&feature=youtu.be[/embed]

Коли Олександр Богомол про це розповідав, то на місці події ще працювала слідча група, яка намагалася знайти всі рештки нещасної жінки. Подію відразу внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 ч. 1 ККУ – «нещасний випадок».

- Близько 1200 людей заявили про покуси, причому лише третина жителів краю постраждала від безпритульних собак, - стверджує пан Богомол. – Тож це нас підштовхує до посилення заходів контролю у цій сфері. Зокрема, ми контролюватимемо власників собак.

До слова, Олександр Богомол зауважив: якщо дійсно доведуть, що тіло жертви роздерли собаки, то відповідальність ляже на органи місцевого самоврядування, які і несуть відповідальність за контроль чисельності тварин, а також їх відлов і стерилізацію. Відтак у поліції уже виник інтерес до діяльності ТОВ «Зооцентр», що виграло тендер на надання таких послуг тернопільській громаді.

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео