У кожній палаті Тернопільського обласного комунального клінічного онкологічного диспансеру буде телевізор (відео)

телевізор

Більше 70 телевізорів отримав Тернопільський обласний онкологічний диспансер від благодійного фонду “Відродження”. Акція є Всеукраїнською. Благодійники не лише дарують телевізори, а й безкоштовно встановлюють їх у лікарняних палатах.

Тепер у кожній палаті Тернопільського обласного комунального клінічного онкологічного диспансеру буде телевізор. Загалом – 72. Організатори всеукраїнської акції – Благодійний фонд ” Відродження ” Володимира Мунтяна. Благодійники закупили не лише телевізори, а й все, що потрібно для їх підключення, повідомляє tv4.

– Сюда, в цю лікарню закупилась супутникова станція, яка теж коштує багато. В кожну палату була зроблена розводка, підведені кабелі. Пацієнтам, які знаходяться саме в палатах, залишилось тільки нажати кнопочку і включити, – розповідає представник благодійного фонду ” Відродження” Володимира Мунтяна Вікторія Чорня.

Також організатори розповіли, чому подарували саме телевізори, а не щось інше.

– Коли ми зібрали кошти в 2016 році в Києві, було зібрання коледжу – “Гора Мойсея” називається. У людей, що дали добровільні пожертви, ми питали, що саме зможемо робити для України. Було багато пропозицій, але більшість зійшлася на тому, що телевізори в палатах – це зараз не розкіш, а потреба, яка піднімає настрій людини, – каже Вікторія Чорня.

З тим, що телевізори – це потрібна річ для хворих онкодиспансеру, погоджуються і медики.

– Виникали питання: “Чому, дійсно, телевізори?” Хочу сказати, що ця емоційна складова лікування також дуже важлива. Оскільки лікування в нашому закладі є довготривалим, пацієнти довгий час перебувають в палатах. Я вважаю, що це потрібний крок для наших пацієнтів, і вони повинні почувати себе у комфортних умовах, – говорить головний лікар Тернопільського обласного онкологічного диспансеру Леонід Шкробот.

Вибір читачів за тиждень

Відео