Віра Олександрович

Якими будуть дороги Тернопілля, залежить від… митниці? (фото)

unnamed (8)

- Від нашої співпраці із владою області залежатиме, скільки коштів надійде до бюджету на ремонт доріг Тернопілля, - наголошує виконуюча обов’язки начальника Тернопільської митниці Державної фіскальної служби в області Оксана Антонович.

Про це вона заявила під час зустрічі на Тернопільській митниці ДФС із керівництвом краю. Основною метою зібрання було обговорення поступового впровадження та Тернопільщині «митного експерименту» , наголосили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

«Митний експеримент» хочуть запровадити у Тернополі

«Митний експеримент» полягає у спрямуванні 50% митних надходжень на ремонт і реконструкцію доріг, а відтак - створення сприятливих умов для того, щоб отримати більшу кількість коштів для бюджету (про це читайте ТУТприм.). Експеримент ініціював Уряд, затвердивши постановою від 16.09.2015 р. за №726 на територіях Одеської, Волинської, Львівської і Чернівецької областей, а також міста Києва до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів із метою фінансування. Проте цьогоріч «митний експеримент» поширять на всі області України, у тому числі й на Тернопільську.

unnamed (6)
unnamed (6)

Розпочалась зустріч із ознайомлення керівництва Тернопільської обласної держадміністрації із самою процедурою митного контролю і митного оформлення товарів, а також транспортних засобів. Відбувалося це у відділі митного оформлення № 1 митного посту «Тернопіль-центральний». Продемонстрували гостям і роботу ліцензійного складу відкритого типу ТОВ «Інтерброк» і відділу протидії митним правопорушенням.

До слова, митниця у нашому місті – найменша в Україні. Основний офіс діє у Тернополі. Є ще два митних пости – у Збаражі і Чорткові.

Розмитнюються близько 160 підприємств із інших регіонів

Згодом усі зібралися в актовому залі Тернопільської митниці ДФС.

unnamed (5)
unnamed (5)

- Упродовж 2016 року Тернопільська митниця ДФС забезпечила до бюджету 917,1 мільйонів гривень митних платежів, і це - найбільша сума, перерахована до казни за весь період існування митниці, - каже в. о. начальника митниці Оксана Антонович.

Крім того, за її словами, за той же період склали 139 протоколів про порушення митних правил на суму понад 7 мільйонів гривень (про це читайте ТУТ прим.).

- Щодо надання сервісних послуг можемо запевнити: цю функцію ми виконуємо належним чином, - додає вона. - Підтвердженням цього є і той факт, що за останній рік, крім тих підприємств, що зареєстровані на Тернопільщині, у нас працюють 61 підприємство із інших областей України. Як на мене, то основна заслуга наших досягнень – сумлінна і злагоджена робота молодого колективу. За що усім - окремі слова вдячності.

Згадали і про те, що від перевиконання митницею бюджетних надходжень виграють усі. Адже ці гроші підуть на ремонт і реконструкцію доріг. Тернопілля. Тож варто мобілізувати всіх зареєстрованих в області підприємців здійснювати розмитнення у нашій області. А також переконати підприємців з інших місцевостей, що вони зможуть комфортніше, успішніше і швидше розмитнюватися саме у нашій області.

- Є ще такі підприємства, які здійснюють свою діяльність за межами Тернопілля. Користуючись нагодою, хотіла б закликати наших суб’єктів господарювання – будьте патріотами своєї області, проводьте розмитнення на рідних теренах, - підсумовує вона. – Гадаю, буде краще, якщо сплачені вами гроші підуть на ремонт наших доріг.

У Тернополі, до речі, розмитнюються близько 160 підприємств із інших регіонів. Адже розташування Тернопільської митниці логістично зручне. До того ж, потрібно менше часу на проведення усіх процедур, ніж на великих митницях

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео