Обіцяне підвищення зарплат на Тернопільщині відчули не всі освітяни

зарплати

В Тернополі, як і по області влада вибірково ставиться до освітян. Браво звітуючи про підвищення заробітної плати працівникам шкіл, чиновники забувають, що до освітян належать і працівники профтехучилищ. Цьогоріч ці категорії педпрацівників не лише не отримали обіцяного матеріального «покращення», але і мають (які фінансуються з обласного бюджету) заборгованість з виплати зарплати за січень. Не отримали ще своїх стипендій за перший місяць 2017 року і студенти ПТУ.

Постанова КМУ обумовлює, що вчителі загальноосвітніх предметів повинні отримати підвищену заробітну плату з 1 січня 2017 року, решта освітянських працівників - з 1 вересня 2017 року. Однак, якщо кошти є, то на розсуд місцевої влади, підняти посадові оклади можна і не чекаючи вересня.

У Тернополі хваляться, що підняли з 1 січня заробітну плату не лише тим освітянам, яким зобов'язує це зробити постанова Уряду, але і працівникам дошкільних та позашкільних установ. Натомість, викладачі професійно- теоретичної підготовки та майстри виробничого навчання тернопільських ПТУ «покращення» не відчули.

В області звітують, що вчителям загальноосвітніх предметів теж виплатили підвищену з 1 січня зарплату, а викладачам тих же предметів в ПТУ, як і майстрам виробничого навчання, зарплату не піднімали, і навіть допустили часткову її заборгованість.

Ситуація з фінансуванням профтехосвіти в області є критично. Грошей не вистачає. Обласна влада вимагає від директорів «шукати позабюджетні гроші».

Нагадаємо, що профтехосвіта стала каменем спотикання між центральною та місцевою владою, які ніяк не могли дійти згоди про джерело фінансування галузі.

Читайте також ТУТ і ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео