В Тернополі готові виділили 12 квартир для бійців АТО

unnamed (12)

На сесії міської ради ще у 2015 році вирішили виділити землю учасникам АТО, на місці вже орендованої забудовником «Креатор-Буд» земельної ділянки. Тоді ж забудовник Ігор Гуда виступив з ініціативою в збудованих на цій земельній ділянці будинках виділити квартири воїнам АТО. 

В листі-зверненні до бійців АТО №24/12/04 від 24 грудня 2015 року директор ПП «Креатор Буд» розповів про забудову 6-го мікрорайону міста і висловив пропозицію, згідно якої місто може надати у власність не менше 75 однокімнатних квартир для АТОвців.

Тоді ж телеканалу «ІНТБ» начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека висловив своє бачення щодо даного звернення та угоди.

- В угоді підписали, що приблизно 75 квартир повинно бути виділено для учасників АТО чи інших соціально незахищених верств населення. Протягом наступних кількох днів повинна бути проведена зустріч із людьми, які претендують на земельну ділянку чи погодяться вони на отримання квартири, тому що за їх словами, не всі учасники АТО чи члени їх сімей мають змогу будувати житлові будинки, тому що всі розуміють, які це кошти. А отримати квартиру, чи одно- чи двокімнатну квартиру на новому мікрорайоні, звичайно, це буде не в цьому році, напевне, через рік чи трошки пізніше.

Зустрічі проводили, та не афішували про них. Так, вчора, 22 лютого, на засіданні Ради АТО міста зачитали список, який складається із 12-х осіб, яким влада вирішила надати житло в першу чергу. В переважній більшості квартири отримали бійці батальйону МВС та СБУ особливого призначення, проте, чому вони були першими на черзі, ніхто й не став обґрунтовувати.

Серед присутніх на засіданні Ради АТО міста були представники організацій, до яких входять бійці АТО з нашого міста. Щоправда деякі з представників залишили засідання.

Голова правління однієї з міських організацій Ружена Волянська у коментарі на особистій сторінці у Facebook прокоментувала ситуацію.

- Вчора, 22.02, відбулось засідання Ради сприяння АТО при міській раді, на якій було розглянуто питання щодо виділення перших 12 квартир по Підволочиському шоссе. Ми залишили це засідання по наступних причинах: ми вважаємо, що список претендентів мав формуватись з учасників АТО на спеціальній комісії; на Раді АТО представник комісії мав його нам зачитати; учасників АТО багато, а квартир всього лише біля 70. І тому, потрібно було провести жеребкування, щоб всі мали можливість прийняти у цьому участь.

Фото: Надія Німець

Вибір читачів за тиждень

Відео