Віра Олександрович

На Тернопіллі закрилися понад 9 тисяч «сплячих» ФОПів (відео)

Прес5

Масове закриття ФОПів у грудні 2016-го-лютому 2017 року не спричинило великих втрат на Тернопіллі.  

Катастрофи не сталося, бо через прийняті законодавчі нововведення щодо сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) незалежно від наявності чи відсутності доходів, закривали люди переважно ФОПи, які уже давно не вели господарську діяльність, так звані - «сплячі». Про це повідомив начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат (також читайте ТУТ і ТУТприм.).

[embed]https://youtu.be/OwEs4rc2fO8[/embed]

- Відбулося таке собі очищення реєстрів, - вважає він. – Дехто навіть забув, що був фізичною особою підприємцем, а вже був давно оформлений як працівник в установі, на фірмі чи підприємстві. Адже дозволялося подавати нульову звітність.

Навіть тих 10% ФОПів, які вели діяльність до останнього часу, сплачували мізерні суми податків, констатував Ігор Комендат. Тому, як кажуть, погоди вони не робили.

[embed]https://youtu.be/C9Fj3AHKxgY[/embed]

Власне, це доводять показники діяльності органів ДФС в області за січень-лютий. Адже  виконати доведені завдання, попри закриття понад 9 тисяч ФОПів, цілком вдалося.

прес6
прес6

- Прогнозні показники надходжень до державного бюджету за два місяці цього року ми забезпечили на 113%, адже надійшло 310,5 млн грн, - уточнює Ігор Комендат. - До місцевих бюджетів уже надійшло 411,2 млн грн. Приріст надходжень, відповідно до очікуваного показника, склав 119,5 млн грн.

До речі, надходження ЄСВ у січні-лютому сягнули 348,1 млн грн, що на 96,1 млн грн більше за прогнозний показник. Тому Ігор Комендат налаштований доволі оптимістично.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео