Оксана Бучко

Казку про тернопільський «Омріяний край» записують по одному реченні

54f587d67d768

Естафету «Відчуй себе письменником», у якій писатимуть фантастичну історію Тернополя, розпочали у Всесвітній день письменника 3 березня.

- Історія про планету чи інший вимір, де так, як ми бажаємо, де можливо все, де здійснюються мрії. Це Тернопіль, - розповідає координатор акції письменниця Ірина Мацко. -  Розповідь ведеться від імені спостерігача, який бачить все, що відбувається будь-де, але зберігає нейтралітет, не втручається, не коментує, не виявляє емоцій. Він спостерігає за картиною, що розгортається у нього перед очима, стежить за діями героїв і розповідає про це. Герої можуть подорожувати у минуле, зазирати у майбутнє. Учасники, які не є тернополянами, можуть переміщати головного героя у свою місцевість будь-яким чарівним чи реальним способом, або вводити персонаж, який гостюватиме у краї, про який йдеться, неодмінно виконуючи якусь місію.

Учасники повинні продовжити попереднє речення того, хто передав естафету, опублікувати у себе на сторінці разом із текстом, який був написаний до того та умовами акції. Також слід додати фото письменника, який Вас вразив, зачарував своєю творчістю, позначати у дописі #акціяВідчуйсебеписьменником та передати естафету наступному учаснику.

Акція триватиме місяць. Підготують текст до Дня дитячої книги 2 квітня. Можлива його публікація, додає Ірина Мацко.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео