Оксана Бучко

Галицький муніципальний камерний оркестр виконав для тернополян рок-хіт Deep Purple (відео, фото)

Рок, у виконанні Галицького муніципального камерного оркестру, почули тернополяни 19 березня, під час концерту в честь 25-річчя колективу в УД «Перемога». Для слухачів звучали Yestreday та Hard day’s night групи The Beatles, нова версія рапсодії в стилі блюзу, класика Чайковського, Манчіні, Мілфорда, спільні композиції із народною хоровою капелою «Зоринка», народні пісні в обробці Бабича. Із ювілеєм оркестр вітала влада, духовенство, а також учні керівника оркестру Василя Феленчака, які починали свою музичну кар’єру в колективі.

- Я пам’ятаю перший виступ на «Ватрі» у червні 1991 року, - ділився Василь Фаленчак. -  Прийшло понад 700 людей. Звучали твори Вівальді. На афішах тоді написали: «Вівальді давно помер». Мабуть тому і людей багато прийшло. Сьогодні нам потрібна класика, нам потрібне музичне мистецтво. Тому я кожен день працюю, як останній, аби донести до людей музику в найкращих її проявах. Музика – це моє слово.

[embed]https://youtu.be/Sr9DlnJUHrw[/embed]

Статус муніципального оркестр отримав за часів мера Богдана Левківа. Він побажав колективу продовжити музичне звучання на такій же висоті. А ще додав, що не жалкує вкладених в оркестр коштів.

- Можливо, десь ці гроші не пішли на ремонт доріг, - говорив пан Левків. - Але камерний оркестр сповна виправдав цей вклад. Якісна музика міняє серця людей.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=E1zmUgG_BBs&feature=youtu.be[/embed]

Колишній учасник контрабасист Назарій Стець є однолітком оркестру. Сьогодні музикант працює в Києві, але радий кожному запрошенню, зіграти із тернопільським колективом. Винятком не став і ювілей, на який Назар завітав із грошовим та музичним подарунком.

unnamed (16)
unnamed (16)

Привітання у залі звучали не лише оркестру, а особисто його керівнику -народному артисту Василю Феленчаку напередодні Дня народження. Маестро святкує 70-річчя 20 березня.

unnamed (14)
unnamed (14)

unnamed (20)
unnamed (20)

unnamed (19)
unnamed (19)

unnamed (18)
unnamed (18)

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео