Чим запам’ятається тернополянам Сороколіт-свободівець (ТОП-5 добрих справ)

Іван Сороколіт

Депутата Тернопільської міської ради Івана Сороколіта, який на виборах 2015 року показав найкращий результат підтримки виборців, виключили з ВО «Свобода». Разом з ним виключили і Ігоря Турського (права рука кандидата на посаду міського голови Сергія Надала у 2010 році, секретар міської ради у 2010-2015 роках) та Романа Навроцького (екс-голова міської організації ВО «Свобода» та свободівської фракції в Тернопільській міській раді).

Офіційне пояснення – діяльність всупереч декларованій партією політиці.

Пропонуємо читачам свою версію, чим же запам’ятався тернополянам Іван Сороколіт, будучи у ВО «Свобода».

1)      Перемігши у 2010 році на виборчому окрузі, де багато гуртожитків, він допомагав людям у приватизації їхніх кімнат. Для того, щоб всі прогалини законодавства могли трактуватися в користь людини, виступив ініціатором декількох проектів рішень міської ради, які знімали заборони простим людям для приватизації кімнат в гуртожитках. Його досвід в цьому питанні поширили на все місто.

2)  Враховуючи специфіку округу, він єдиний з депутатів, хто добровільно погодився приймати виборців не один, а два рази в тиждень, в різних місцях, щоб людям було комфортно добиратися до громадської приймальні депутата.

3) Очоливши комунальне підприємство «Тернопіль Інтеравіа», І. Сороколіт виступив ініціатором та успішно реалізував проект встановлення публічних веб-камер на вулицях, перехрестях міста та в публічних місцях. Цим не раз користувалися правоохоронці для розкриття злочинів, і таке нововведення робить Тернопіль безпечнішим містом.

4) Будучи директором КП «Тернопіль Інтеравіа», І. Сороколіт впорядкував стосунки між операторами мобільного та кабельного зв’язку і власниками будинків, де проходять мережі. За весь період роботи, не виникало жодних негативних реакцій на запроваджені правила.

5) Як депутат та голова комісії з питань ЖКГ, виступив ініціатором та автором програми підтримки діяльності ОСББ. Тернопіль продовжує бути лідером в Україні за кількістю створених ОСББ до загальної кількості багатоквартирних будинків.

Це тільки ті речі, які впроваджені на рівні міста. А скільки ще є зробленого для людей в межах округу. Чого вартує допомога мешканцям у голосуванні за ремонт стадіону колишнього комбайнового заводу.

Але у ВО «Свобода» вирішили по-іншому, вважаючи, що це не відповідає задекларованим партією засадам.

А шкода… Бо не партія красить людину, а людина партію…

Вибір читачів за тиждень

Відео