Орест Сарматський

Агро-новини 18 квітня

квіт18

РФ не зможе покрити дефіцит добрив в Україні

Міжнародна логістична компанія DSV вважає неможливим постачання в Україну 536 тис. т міндобрив для покриття дефіциту до 20 квітня. Про це повідомиляє прес-служба DSV.

«Щоб імпортувати в Україну близько 536 тис. т карбаміду і аміачної селітри, необхідно відправити в Україну орієнтовно 9000 вагонів. Враховуючи, що вагонний парк найбільших російських виробників міндобрив в середньому не перевищує 5-7 тис. вагонів, здійснення доставки до 25 квітня зазначеного обсягу добрив навіть при ідеальних умовах не представляється можливим», — ідеться в повідомленні компанії.

За розрахунками DSV, на збір такої партії добрив потрібно близько 38-40 днів, ще 37-39 днів необхідно для навантаження такого обсягу добрив, а перевезення вантажу в середньому займе близько 8 місяців.

У разі дефіциту вагонів, локомотивів, відсутність вільних «вікон» для перевезення, терміни доставки добрив в Україні «можуть бути непрогнозовано збільшені».

1801
1801

«За нашими оцінками, враховуючи досить стислі терміни, в Україні можливо здійснити доставку близько 30 тисяч тонн добрив, що складає всього лише 5,5% від потреби аграріїв», — резюмувала прес-служба DSV.

Нагадаємо, за підрахунками експертів дефіцит азотних добрив на внутрішньому ринку становить 34%

Для успішної посівної, щоб хоча б вийти на результати внесення добрив 2016 року, необхідно довантажити ще 275 тис. т аміачної селітри (25% для завершення кампанії), 180 тис. т КАС (45% від норми) і 220 тис. т карбаміду (36% від норми).

Аграрії вивчають досвід успішного фермерсько-туристичного комплексу

В Одесі відбувся всеукраїнський семінар з впровадження європейського підходу до розвитку сільських територій, повідомляє сайт Агро-портал.

Учасники семінару ознайомилися з досвідом європейських країн, а також побачили приклад вдалого суміщення сільськогосподарської та рекреаційної діяльності комплексу «Фрумушика Нова».

Заступник міністра агрополітики України Олена Ковальова повідомила, що це вже третя зустріч аграріїв. Всього у семінарах взяли участь більше 200 осіб.

1802
1802

Досвідом створення успішного локального агрокластера поділився директор фермерсько-туристичного комплексу «Фрумушика Нова» Олександр Паларієв. За його словами, у січні міністр агрополітики повідомив про створення в Україні шести агрокластерів, де будуть впроваджувати європейський досвід розробки державної стратегії розвитку сільського господарства в Україні.

В Україні можна створити 200 тис сімейних ферм за рік — Івченко

За рік в Україні можна створювати до 200 тис. сімейних господарств. Це дозволить задіяти 800 тис. працівників у сільському господарстві. Нині їх тільки 480 тис., пише Gazeta.ua

Таку думку висловив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко під час зустрічі з аграріями Полтавщини.

1803
1803

«У парламенті напрацювали закон про розвиток сімейних господарств. Люди, які готові не тільки виробляти продукцію для себе, а й продавати, можуть створювати сімейні ферми. Для цього треба зареєструватися в органах фіскальної служби. Тоді ферма отримає статус товаровиробника. Держава має запропонувати перелік програм, які дозволять йому розвивати свою продукцію, купувати сучасне обладнання, облаштовувати заготівельні пункти і просити за це відшкодування», — сказав Вадим Івченко.

Вибір читачів за тиждень

Відео