12 Серпня 2020, Середа


Погода
Погода у Тернополі 13 серпня

Фоторепортаж
Роботи тернопільського художника показали у львівському Національному музеї (фото)

У Держгеокадастру на Тернопіллі – нова очільниця

Класи у школах на Тернопільщині ділитимуть на підгрупи

Фотофакт
На Кременеччині сімейство лебедів відстоює свою територію (фотофакт)

Тернополяни зможуть відсвяткувати День міста високо у небі

Фотофакт
Тернопіль має на кого рівнятися (фото)

Фотофакт
Тернопільські «Красуні дня»

Тернополянин поцупив парфуми в одному з магазинів

Прогулянки Тернополем. Коли будинки граються в хованки

Дмитро Підручний вперше в кар’єрі візьме участь у шоу-гонці City Biathlon

Мандрівки Тернопільщиною. Фактура давніх стін (фото)

Онлайн-зустріч: мер Чорткова розповідатиме, як боротись за зміни у місті

Великі інвестиції – у Кременці з’явиться містечко у місті (фото)

У Тернопільському окружному суді Володимиру Трушу вказали на місце

На Тернопільщині створюють базу волонтерів

Жителя Рівного розшукують на Тернопіллі (фото)

Одна з котелень у Тернополі розпочне роботу із запізненням

На нетверезих кермувальників на Тернопіллі склали понад сто протоколів

Анонс
Тернопільську молодь запрошують взяти участь у квесті

Паркуйтесь правильно і обережно: на вулиці Чорткова вийшли інспектори з паркування

Фоторепортаж Це цікаво
Тернополянка створює незвичної краси десерти (фоторепортаж)

Українці не припиняють товарообіг з окупантом (Агроновини)

Тернополян запрошують моніторити антиковідні програми

У чотирьох районах Тернопільщини виявили небезпечні вогнища шкідливих організмів

Тернопільський мистецький фестиваль «Ї» поїхав «До всіх своїх»

У Тернополі позбуваються зайвих довідок

Фотофакт
У Тернополі виявили майже 10 кг речовини, схожої на ртуть (фотофакт)

У Тернополі неповнолітня провалилась в яму: дитині надали медичну допомогу

Водійка, яка вчинила смертельну аварію, понесе кримінальну відповідальність

У Тернополі вдалось запобігти пожежі на автозаправній станції

Абітурієнтів запрошують до одного з тернопільських ВНЗ

Фотофакт
У Заліщиках усунули проблемні ділянки дороги (фотофакт)

Фотофакт
Жителі Бережан скаржаться на гральні автомати (фотофакт)

Тернополяни зібрали необхідну суму коштів, щоб врятувати маленького хлопчика

Відео
На Підволочищині відремонтували амбулаторію (відео)

40 жителів Тернопільщини за добу захворіли на коронавірус

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Раритети на балконах (фоторепортаж)

У селі на Підволочищині придбали те, про що давно мріяли діти (фото)

Тернопільський університет очолив рейтинг найкращих педагогічних закладів України

Відео
Володимир Труш може вдруге подати в суд на Тернопільську обласну раду (фото, відео)

Фотофакт
На Бережанщині невідомі засмітили місце відпочинку (фотофакт)

Це цікаво
12 серпня в історії Тернопільщини

11 Серпня 2020, Вівторок


Погода
Погода у Тернополі 12 серпня

Відео
Гранати, порох і набої знайшли у місцевого жителя на Тернопільщині 

Тернопільські водолази шукають у Дністрі потопельника 

Безробітний рецидивіст скоїв черговий злочин на залізничному вокзалі Тернополя

Батьків тернопільських школярів вже попередили про можливу небезпеку

На Тернопільщині автівка скотилась по схилу: є жертви

Відео
Сергій Притула балотується на посаду мера Києва (відео)

Фотофакт
Тернопільські «Красуні дня»

Особи без громадянства зможуть отримати безоплатну правову допомогу в Тернополі

Агро-новини 21 квітня

Ринок переробки фруктів та овочів активно росте

Світовий ринок все більше потребує фруктів та овочів, які пройшли глибоку переробку. Якщо у 2014 році ця галузь сягнула $203,3 млрд, то у 2020 р. очікується ріст до $319,9 млрд.

Про це з посиланням на звіт американської консалтингової компанії Zion Market Research повідомляє «Шувар».

Як відзначають експерти, ринок плодоовочевої переробки досить швидко еволюціонує, щороку збільшуються інвестиції в цей сектор, крім того, інтенсивно зростає експорт в країнах з більш-менш розвинутим виробництвом. При цьому такі види обробки як сушіння, консервування, заморозка, приготування джемів та соків, особливо популярні через те, що продовжують термін реалізації та придатності продуктів, а це допомагає споживачам отримувати поживну та корисну продукцію протягом всього року.

Розвитку галузі сприяє зміна звичок у споживанні продуктів харчування. Потреба у доступних свіжих та здорових продуктах, які не потребують довгого приготування, щороку зростає. На розвиток галузі також впливають і підвищення купівельної спроможності населення та урбанізація суспільства загалом. Це, в свою чергу, стимулює розвиток технологій переробки фруктів та овочів, говориться в повідомленні.

За даними Zion Market Research, майже половину цієї продукції виробляють зі свіжих фруктів, а частка консервованих продуктів є найбільшою. У 2014 р. частка консервованих овочів та фрукті в світовому ринку продуктів харчування і фрукти становила 20%. Очікують, що згодом ця частка буде зменшуватись за рахунок збільшення споживання свіжої продукції на хвилі популяризації здорового харчування.

В Україні завершили підживлення озимих культур

Усі регіони України завершили підживлення озимих культур. Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства.

В цілому з початку весняних польових робіт було проведено підживлення озимих культур на зерно на площі 7,1 млн га та озимого ріпаку — на 872 тис. га.

Зараз завершується посів ранньої групи зернових: засіяно 2,2 млн га від запланованих 2,4 млн га.

Зокрема:

* ярої пшениці посіяно 154 тис. га, або 85% від прогнозу (180 тис. га);

* ярого ячменю – 1,5 млн га, або 91% від прогнозу (1,6 млн га);

* вівса – 190 тис. га, або 92% від прогнозу (207 тис. га);

* гороху – 369 тис. га, або 112% від прогнозу (330 тис. га).

Кукурудзи на зерно засіяно 236 тис. га, або 5% від прогнозу (4,5 млн га), цукрових буряків — 251 тис. га, або 86% від прогнозу (293 тис. га). Соняшник посіяно на площі 1,0 млн га, або 19% (5,4 млн га).

Розпочато посів сої, який уже проведено на площі 24 тис. га або 1% до прогнозу (1,9 млн га).

Студенти створюють з макулатури блокноти, які проростають

Студенти Вінницького технічного університету вигадали цікавий спосіб переробки макулатури, роблячи з неї блокноти з насінням, що проростає.

Про це повідомляє «День».

Технологія проста: використаний папір рвуть на невеликі шматочки, перемелюють його з теплою водою в блендері, отриману масу рівномірно розподіляють на ситі, щоб вода стекла. На цій стадії додають насіння (наприклад квітів). Суміш висушують праскою або ж природним шляхом. У результаті отримують досить щільний аркуш паперу, на якому помітні маленькі насінини майбутніх рослин.

Як розповідають студенти, з такого листа можна виготовити вітальну листівку або ж обкладинку для блокнота. А коли рослина проросте, її пересаджують із паперового в звичайну ґрунт.

«Ми вже ініціювали серію майстер-класів серед представників різних громадських об’єднань. Вчимо їх, як переробляти макулатуру і виготовляти з неї сувенірну продукцію з насінням всередині або зі зворотного боку. Що посадити — кожен вибирає самостійно. Знаю точно, що у деяких учасників наших занять вже проросла редиска і пробився крізь папір пагін майбутньої матіоли», — говорить студентка, ініціатор майстер-класів Яна Чайковська.

Таким чином студенти прагнуть підвищити экосвідомість городян і зберегти природу.

 

34

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора