Провайдери на Тернопіллі, які проігнорують вимогу блокування російських соцмереж, платитимуть штрафи

591abc6224a96-----------------

Тернопільські провайдери, що надаватимуть доступ до  таких соцмереж як вКонтакті, Однокласники та сервісу Mail.ru та Яндекс можуть заплатити штраф.

Про це повідомили на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформації.

Так, операторам, провайдерам телекомунікацій, що надають послуги доступу до Інтернету, нагадали, що відповідно до статті 145 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що порушення умов і правил, що регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 3400 грн. У той час згідно зі статтею 148-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення порядку та умов надання послуг зв'язку в мережах загального користування - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 грн.

Нагадаємо, що 15 травня президент Петро Порошенко продовжив санкції проти низки фізичних і юридичних осіб. У президентському указі йдеться про блокування доступу до російських соцмереж та сайтів.

До слова, заборона вступить в дію із 1 червня, однак деякі провайдери уже обмежили доступ до вищезгаданих сайтів.

Вибір читачів за тиждень

Відео