Небезпечні місця для купання у Тернополі

87879

У дні літньої спеки погодні умови сприяють проведенню відпочинку на природі. Більшість людей в цю спекотну пору рятуються від палючого сонця на берегах водойм. Часто відпочивальники забувають про елементарні правила поведінки на воді, а ціною такої необачності стає їхнє життя, повідомляє ТТБ.

Трагічний випадок трапився на Гусятинщині 29 травня. Місцевий житель перепливаючи Збруч на катамарані, перевернувся та потонув. Тож тернополян закликають бути обережними на водоймах.  «Місцеве самоврядування не виконує постанови кабінету міністрів №264 . До цього часу у нас могло б бути 7 паспортизованих пляжів, так як ми маємо 7 водолазних служб. Місцеве самоврядування просто нехтує цим питанням», - каже начальник рятувально-водолазної служби в області Василь Козак. У Тернополі є один паспортизований пляж - Дальній. Дуже небезпечним місцем для купання є Циганка. Саме там стається багато нещасних випадків на воді: «Там пологий рельєф дна від берега метрів 15, а потім, різко змінюється – ями 5-7 метрів глибини. І дуже багато поганого там стається. Страх і різкий перепад температури призводить до непоправного. Діти продовжують купатися на острівку, біля причалу. Мабуть треба поставити інформаційні щити із інформацією про загиблих там. Але ж для них заборонений плід солодкий», - додає Василь Козак.

Відсутність облаштованих місць для купання - одна із головних причин трагічних випадків на воді. Якщо відпочиваєте з дітьми, то не відпускайте купатися їх без нагляду. До слова, близько 65% людей, гинуть через алкогольне сп’яніння. Біля води не варто зловживати спиртним. І пам’ятайте, що ваша безпека залежить від вас! Підготувала Алла Бобрик

 

Вибір читачів за тиждень

Відео