Експерт розповів тернополянам, як захистити комп’ютер від вірусів

655-402-programist

Його координати мені дав один знайомий. Сказав, що він чудовий програміст і зможе пояснити, що і як з вчорашнім вірусом і не лише з ним. Ввечері ми домовилися про зустріч. Але він одразу попередив, що зустрінемося лише на кілька хвилин – він поспішає на роботу. Адже потрібно виправляти наслідки вчорашньої атаки. Якщо ж він цього не зробить вчасно, Тернопіль очікує екологічна катастрофа – не працюватиме жоден громадський туалет.

І ось ми сидимо в одному з тернопільських барів. Я п’ю каву, а він звичайну воду зі склянки, яку приніс з собою, пише  ПРО Те.

Під час знайомства він простягнув руку і коротко кинув: «Зеро».

Що ж, «Зеро», то «Зеро». Мені яка різниця, головне щоб дав відповідь на запитання, яке зараз хвилює багатьох користувачів комп’ютерів – як захистися від вірусів.

І він дав. Усі ці оновлення системи, антивірусів, відвідування лише безпечних сайтів і завантаження файлів, у яких ви впевнені, звичайно, дозволяють захистити ваш комп’ютер від якоїсь «болячки», але не дають стовідсоткової гарантії. Є значно надійніші методи.

Можна приділити більше уваги рідним і близьким, вживу зустрітися з друзями, почитати книжку чи сходити в кіно. Можна відновити епістолярний жанр, але не через емейл, а через звичайну поштову скриньку. Можна, врешті-решт, поїхати до батьків у село і допомогти їм збирати колорадських жуків. Можна зайнятися спортом. Можна вишивати хрестиком чи в’язати гачком. І таких можна є ще доволі багато. А щодо захисту комп’ютера, його просто не потрібно вмикати і тоді вам не страшний жоден вірус.

Допивши воду, він пішов. Я також. На жаль, я не зміг повною мірою скористатися його порадою – мені довелося таки увімкнути комп’ютер, щоб розповісти вам про ці прості і дієві методи захисту.

Марко КЛЕВЕЦЬ

Вибір читачів за тиждень

Відео