Оксана Бучко

Тернополяни можуть взимку безкоштовно відвідати Ізраїль

taglit-2

Молодіжна програма «Талгіт» пропонує тернополянам 10-денну безкоштовну поїздку в Ізраїль. Для цього учасникам потрібно мати єврейське походження, яке перевіряють в ізраїльському консульстві, пише studway.com.ua.

Щоб взяти участь, потрібно:

- Бути віком від 18 до 26 років.

- Мати єврейське походження, тобто один з батьків або щонайменше бабуся чи дідусь має бути євреєм.

- Або народитися чи жити колись в Ізраїлі, проте виїхати до 12 років.

- Підходять і ті, хто до 18 років брав участь у короткострокових освітніх програмах в Ізраїлі чи в «Марші живих».

Подорож відбувається влітку або ж взимку, для неї набирають групу приблизно із 40 людей.  За 10 днів відвідують: Стіну плачу, фортецю Масаду, Мертве море, селище бедуїнів (там навіть можна заночувати!), Музей діаспори й багато іншого. Поїздки від різних організацій відрізняються. Можна обрати поїздку відповідно до своїх зацікавлень, адже є окремі для медиків, IT-фахівців тощо.

Цією можливістю скористалися майже 600 тисяч людей з усього світу.

- Я їздив за програмою взимку 2016 року, - пише 23-рчний Семен. -  Наша група була унікальна тим, що половина (людей 10) була з України, ще десь 10 – із Білорусі. З документами майже не бігав, усе виявилося набагато простіше. Навіть не ходив нікуди: просто на e-mail відправив та й усе. Побували ми і в Тель-Авіві, і в стародавній фортеці Масаді, і, звичайно, у Єрусалимі, у Цфаті, у справжній пустелі, у заповіднику, на Голанських висотах, їздили на джипах між двома мінними полями. Завдяки «Тагліту» я здобув неоціненний досвід: нам розповідали про позитивні й негативні аспекти життя в Ізраїлі, історію країни.

Єдині витрати на подорож –  завдаток у сумі 50 доларів. Це гарантія організаторів, що ти будеш дотримуватися простих правил: не вживати алкоголю й не шкодити майну в готелях. Її повністю повертають після поїздки.

Зареєструватись на зимову поїздку можна тут.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео