Орест Сарматський

Невідомі побили та пограбували двох фермерів (Агро-новини)

вер07

До будинку ліванських фермерів що проживають в Україні та працюють на фермі ТОВ «Данівське» в Козелецькому районі серед ночі вдерлося шість грабіжників у масках. Про це повідомляє ЧЕline.

Зловмисники нанесли фермерам (керівнику та механіку) тілесні ушкодження та заволоділи грошима у розмірі $54 тис. У керівника ферми вирвано кілька зубів та діагностовано закриту черепно-мозкову травму, забійну рану правої брови, у механіка теж закрита черепно-мозкова травма та забійні рани лобної та потиличної ділянок. Постраждалі на власному авто прибули до Козелецької ЦРЛ і звернулись до служби 102. За даним фактом відкрите кримінальне провадження.

0702
0702

Сільгоспвиробники почали збирати перший органічний цукровий буряк

Аграрії ТОВ «РІТТЕР БІО АРО» розпочали збирання органічного цукрового буряка.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Михайло Апостол на своїй сторінці у Facebook.

«Вони ще експериментують, надзвичайно ризикують, вирощуючи органічно чисту продукцію, яка, на жаль, поки повністю іде на експорт», - пише Михайло Апостол про діяльність підприємства.

0701
0701

За його словами, вирощувати органічний цукровий буряк без мінеральних добрив, пестицидів, інсектицидів - це джек-пот.

«Правда врожайність не велика, біля 30 т/га, проблема з переробкою, потрібно бути першим, допоки на завод не поступив звичайний буряк, але це експеримент і зупинятися не бажають», - повідомив Михайло Апостол.

Керівник ТОВ «РІТТЕР БІО АГРО» Віктор Щербачук, пишається досягненнями підприємства.

«Скептики доказували, що виростити органічний цукровий буряк без застосування пестицидів і мінеральних добрив не можливо. Але ми це зробили. Цукристість 16», - говорить керівник  підприємства.

Понад 5% українських с/г земель опинилися під контролем іноземних інвесторів

Україна ввійшла до першої п'ятірки країн за площами сільськогосподарських земель, які контролюють іноземні інвестори.

Про це повідомляє agro-business.com.ua.

0703
0703

Згідно із звітом міжнародної незалежної ініціативи з моніторингу землі Land Matrix Initiative, під контролем іноземного капіталу в Україні знаходиться 2,4 млн га при загальній площі сільськогосподарських угідь у 42,7 млн га.

Країнами-лідерами за цими показниками є Демократична Республіка Конго, Папуа Нова Гвінея і Російська Федерація.

На першу п'ятірку окремих цільових країн для інвестування в землю доводиться 46% загальної площі куплених сільгоспугідь. Якщо говорити про кількість угод, то у цих країнах укладено 25% договорів. Серед країн інвесторів Індонезія, Україна, Росія, Папуа Нова Гвінея і Бразилія.

Загалом, відповідно до звіту Land Matrix, починаючи з 2000 р. 26,7 млн га сільськогосподарських земель всього світу перейшло під контроль іноземних інвесторів. Це означає, що на їхню частку доводиться близько 2% орних земель у всьому світі.

Вибір читачів за тиждень

Відео