Цьогоріч на Тернопільщині планують зібрати 1,3 млн тонн цукрових буряків

1168

Перероблятимуть сировину 4 цукрових заводи – Козівський, Збаразький, Хоростківський і Чортківський.

Щодо забезпечення сировиною, то у поточному році збільшено кількість посіву цукрових буряків на 7,8 тис. га. А це означає, що аграрії і сільгосппідприємства суттєво збільшили посіви, порівняно з минулим роком. Щодо індивідуальних селянських господарств, то тут кількість посівів зменшено, і цьогоріч селяни-індивідуали під солодкі корені відвели лише 1,7 тис. га, пише svoboda.te.ua.

Враховуючи площу посівів і середній валовий збір, очікують, що буде вироблено 1,3 млн тонн цукрових буряків. Щодо обсягів переробки, прогнозують, що на Чортківському цукровому заводі перероблять 620 тис. тонн, на Хоростківському – 480 тис. тонн, на Збаразькому та Козівському – по 300 тис. тонн. Орієнтовно підприємства розпочнуть роботу вже на початку місяця: завод у Чорткові запрацює з 5 вересня, у Хоросткові – з 8, у Збаражі – з 10, у  Козовій – з 12  вересня. І працюватимуть до кінця листопада.

З 1,7 млн тонн буряків буде вироблено близько 220 тис. тонн цукру. Це забезпечить потреби області і дасть змогу експортувати цукор за межі нашого краю.

Вибір читачів за тиждень

Відео