Віра Олександрович

Чи були у сусідів податкові перевірки, цікавить жителів Тернопільщини

Запит

Аж 39 інформаційних запитів розглянули  у ДФС Тернопільщини із початку цього року. І причини таких звернень – типові: хто і скільки платить податків і чи були у сусідів податкові перевірки.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Упродовж восьми місяців цього року до територіальних органів ДФС в області надійшло 39 інформаційних запитів, - кажуть у податковій. - Це – аж на 42 запити менше, ніж у січні-серпні минулого року.

Причому у ГУ ДФС в області надійшло 22 (56,4%) із загальної кількості отриманих інформаційних запитів, а до Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції (ОДПІ) – 13. У Кременецькій отримали 3 запити і Чортківській ОДПІ - один.

При цьому поштою надійшло 23 запити, а 16 – засобами електронного зв’язку. Серед запитувачів – 22 громадян, 12 юридичних осіб, 2 об’єднання громадян без статусу юридичної особи та 3 запити від представників засобів масової інформації.

У запитах на інформацію люди насамперед цікавилися доходами і сплаченими сумами податків інших громадян, кількістю створених Центрів обслуговування платників і кількістю наданих ними адміністративних послуг, а також інформацією про проведені перевірки суб’єктів господарювання.

За результатами розгляду фахівці органів ДФС області надали вичерпні відповіді на 25 запитів, в 11-ти випадках відмовили у наданні інформації, - додали податківці.

Ще три запити надіслали належним розпорядникам інформації.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео