Віра Олександрович

Хто не дає спокійно жити податківцям Тернопільщини?

Звернення

Половину розглянутих у податковій Тернопільщини звернень вирішили позитивно.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Протягом восьми місяців до органів ДФС в області надійшло 101 письмове звернення, - уточнюють у податковій. - Серед листів – 97 заяв і 4 скарги. Колективних звернень не надходило.

Із загальної кількості отриманих письмових звернень найбільше (а це - 51) надійшло в ГУ ДФС в області. У Тернопільській ОДПІ отримали 36 звернень, решта – Кременецькій і Бучацькій ОДПІ (відповідно, 9 і 5).

Серед авторів письмових звернень - семеро пенсіонерів, підприємець, працівник бюджетної сфери, робітник, дві фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, - перелічують у податковій. - У 89-ти випадках соціальний стан авторів звернень не визначили.

За тематикою градація така: 32 звернення (31,6%) стосувалися інформування про ухилення від сплати податків, адміністрування загальнодержавних податків – 18 звернень (17,8%), контрольно-перевірочної роботи – 25 звернень (24,7%) тощо.

Із усіх отриманих письмових звернень розглянули у встановлений законом термін 97, ще 4 - перебувають на виконанні, адже термін розгляду не настав, - підсумували податківці. - За результатами розгляду, 48 звернень вирішили позитивно.

Окрім того, щодо 13 звернень надали роз’яснення, 10 - перенаправили за належністю, а 21 звернення не підлягало розгляду. Ще два звернення повернули авторам. У трьох випадках надали відмову.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео