На Тернопільщині перевізники ігнорують пасажирів

маршрутка

На жахливе порушення графіку руху громадського транспорту у своєму місті скаржаться збаражани. Люди переконують, що іноді можна годину простояти на зупинці і так і не дочекатися автобуса. Містяни всіляко намагаються привернути увагу до цієї проблеми. Вони неодноразово зверталися через сторінку «Політичний Збараж» до депутатів та міського голови, аби ті допомогли вплинути на підприємців-перевізників.

«Депутати, міський голова, хтось може відреагувати на цей безлад, чи ви всі катаєтесь на автівках і вам байдуже який розклад маршруток? Чому люди мають мерзнути, чекати на зупинці годину часу, а потім йти пішки, бо шофер сам собі вибирає на яку зупинку їхати, а яку оминути. Має бути графік і перевізник повинен виконувати умови згідно договору, чи в нашому місті це залежить від бажання шофера?» – пише «Політичний Збараж».

«Ми зупинили і запитали у водія – який графік, на що отримали «геніальну» відповідь – «як вийде – так і їздимо». На запитання, а що робити людям, сказав, що не будуть їздити заради чотирьох чоловік» – написала збаражанка Діана Нікуліна.

Варто зазначити, що проблеми із перевізниками на Тернопільщині є не лише у Збаражі. Схожа ситуація й у Кременці. Там водії також можуть дозволити собі перерву, коли їм заманеться. І якщо за маршрутом вул. Вишнівецька-Цукровий завод автобусів вистачає, то у напрямку райлікарні маршрутку можна чекати іноді годину. Тим часом умов договорів між міською радою і перевізниками ніхто не скасовував. Вартість проїзду у кременецьких маршрутках також регулярно піднімають, сьогодні вона становить 4 грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео