Реорганізації системи екстреної медичної допомоги на Тернопільщині обійшлася в 7,5 млн грн (вiдео)

23032896_1107296569373927_5985347403510014232_n59fb12c951433

Вже з грудня по всій Тернопільській області запускається нова диспетчерська система швидкої допомоги, яка покликана якісніше та оперативніше реагувати на виклики пацієнтів. Бо саме це найважливіша частина цілого ланцюга екстреної медичної допомоги, адже від першого виклику на 103 залежить дуже багато.

На цьому наголосила в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун під час відкриття оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що на вул. Рєпіна, 11 у Тернополі, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

[embed]https://youtu.be/6_OkvSULv9I[/embed]

«Я хочу подякувати Тернопільській області за те, що відважилася створити зовсім нову українську систему. Вона – найкраща з усіх тих, які зараз є в Україні, бо може переключитися на єдину систему взаємодії екстрених оперативних служб «112» щоб і пожежники, і поліцейські, і бригади екстреної медичної допомоги могли співпрацювати між собою. Власне, ця система у Тернополі розроблена на досить високому рівні, а тому дуже швидко розповсюдиться по всій Україні і, відтак, ми матимемо одну національну систему», – зазначила Уляна Супрун.

Також вона підкреслила, що сьогодні на меті Міністерства охорони здоров’я України – створити єдину національну диспетчерську службу, щоб пацієнти, які живуть на межі між двома областями, могли отримати допомогу від бригади, яка знаходиться найближче до них, навіть якщо ця бригада з іншої області.

«Оперативно-диспетчерська служба, яку сьогодні відкрили у Тернополі, може працювати таким чином, адже автоматично показує, де знаходиться кожна бригада. Вона також може підключатися до інших областей і тоді диспетчер буде бачити картину по всій Україні й зможе визначити, де перебуває бригада найближча до пацієнта. Водночас, дуже важливо, щоб ми розташували всі бригади так, щоб вони могли приїхати на виклик за 8-10 хвилин. Саме тому, я переконана, що Тернопільська область стане для нас прикладом і центром нової організації екстреної медичної допомоги», – підкреслила Уляна Супрун. 

Нагадаємо, даний проект на Тернопільщині вдалося реалізувати із залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку. Загальна кошторисна вартість проекту – понад 7,5 млн. грн.  Систему впровадила місцева компанія ТОВ «Протекшн-груп».

Вибір читачів за тиждень

Відео