Оксана Бучко

Села під Тернополем матимуть свій власний герб

79ed85f399e9a130265330749697a1de

З метою збереження історичної та культурної спадщини Байковецької об`єднаної територіальної громади, утвердження звичаїв і традицій народу, сприяння розвитку культури, туризму 9 листопада у відділі культури, туризму, молоді та спорту відбулося обговорення з приводу геральдики кожного села.

Свої ескізи гербів представив Сергій Ткачов, педагог, історик, автор та співавтор багатьох біографів енциклопедичних  видань.

Адже  поява в українських землях перших міських знаків, котрі поступово набули значення гербів, відома ще від початку ХІV ст. Їх виникнення тісно пов’язане з еволюцією українських феодальних міст і формуванням у них громад, наділених певними самоврядними функціями. Очевидно, що й раніше використовувалися символи, котрі вказували на належність військових формувань чи якоїсь власності конкретному володарю, особі або групі осіб (можливо – й тій чи іншій формі міських поселень) і створили передумови для подальшого розвитку геральдичних традицій. Але, відкинувши певне міфологізування, утрадиційнення міської геральдики слід таки пов’язувати із виникненням самоврядних міських громад та конкретним часом появи їхніх стабільних знаків.

Вибір читачів за тиждень

Відео