Оксана Бучко

Жителі Тернопільщини матимуть майданчик для працевлаштування в ОТГ (фото)

IMG_20171121_140544

Допомогти освоїти ефективні методи менеджменту керівникам 9-ти ОТГ на Тернопільщині допомагали представники ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». Під час завершеного на даний час проекту «Ефективний розвиток об’єднаних громад» надали 35 консультацій із підготовки проектів Планів стратегічного розвитку та провели 10 тренінгів.

- Ми хочемо допомогти місцевій владі ефективно надавати високоякісні послуги та впроваджувати сучасні технології в управлінні громадою, - зазначив заступник керівника громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Рустам Ергешов – Також важливо активізувати жителів ОТГ та показати можливість впливати на управління громадою.

IMG_20171121_140554
IMG_20171121_140554

Активісти також реалізовують проект «Школа локальної демократії», у рамках якого готують команди для навчання в Польщі. Там учасники будуть вивчати моделі функціонування органів місцевого самоврядування. Підсумком проекту стане Форум локальної демократії, де команди презентуватимуть свої досягнення.

Окрім вирішення питання ефективних підходів управління в ОТГ, проблемним моментом залишається підбір спеціалістів. Щоб зменшити брак кадрів у громадах, активісти працюють над розробленням проекту «Robota на громаду», який має стати другим ProZorro у сфері працевлаштування в органи влади і місцевого самоврядування. Таким чином вільні вакансії будуть публікувати на майданчику у форму WEB-порталу для кадрових служб органів місцевого самоврядування. До роботи зможуть легше залучити молодих спеціалістів, уникаючи корупції.

- Ми будемо працювати із пілотними громадами, аналізуючи там наявність вільних вакансій, - менеджер проектів громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Катерина Бігняк. – Ми проаналізуємо потреби  громад у  кадрах і побачити можливості спіпраці.  До прикладу, якщо є півставки юриста в одній  ОТГ, і півставки в сусідній ОТГ – то один хороший юрист зможе поєднати роботу в цих двох ОТГ.

Також у процесі розроблення активісті проект «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики», завдяки якому планують пожвавити творчий розвиток у громадах.

- Ми з волонтеркою Корпусу Миру з США Мері Фазано спілкувались із молоддю у с. Нове Село, - розповів керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин. -  Із 15-ти чоловік ніхто не висловив бажання повертатись після додому. Причиною є відсутність можливостей для розвитку та реалізації своїх здібностей. Ми хочемо надати знання працівникам, які відповідають за молодіжну політику в ОТГ. Плануємо розробити для них ефективну освітню програму в одному із вузів України.

фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео