У день Св. Миколая пластуни для тернополян готують щорічний сюрприз

vyfleyem

Представники Тернопільщини уже поїхали за кордон, аби отримати там Вифлеємський вогонь миру. До Тернополя Вогонь потрапить саме 19 грудня, тобто у День Св. Миколая.

Уже традиційно пластуни напередодні новорічно-різдвяних свят розповсюджують Вифлеємський вогонь миру (ВВМ) теренами України та інших країн, де є осередки української громади.

Цього року процес передачі ВВМ на території нашої області триватиме із 19 грудня до Різдвяних свят.

Вогонь миру передадуть лікарням, пологовим будинкам, церквам, сиротинцям, навчальним закладам, організаціям-партнерам та місцевій владі.

До слова, до Європи Вогонь з Вифлеєма наприкінці листопада привозять літаком у спеціальному контейнері австрійські скаути, а вже від Відня він мандрує з рук у руки, так званою «скаутською естафетою», цілою Європою. Від Австрії, через Словаччину та Польщу, у середині грудня, Вогонь потрапляє і в Україну.

Для довідки.

Загалом цю акцію започаткувала 1988 року Австрійська  телерадіокомпанія як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом — у лікарнях, сиротинцях тощо. Того ж року ініціатива була підхоплена скаутами Відня, а згодом традиція перейшла і до інших країн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео