Вимогу тернополян влада таки виконала

DSC02973-1024x682

Вимогу активістів, у тому числі і тернополян, які страйкували 16 січня від стінами Верховної Ради та Адміністрацією Президента таки виконали.

Закон про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях (№7163), хоча й у другому читанні та після майже 700 внесених правок, таки прийняли. Загалом за нього проголосували аж 280 нардепів, хоча для того, аби його затвердити було б достатньо і 226 голосів.

Серед народних обранців, які представляють Тернополіщину, семеро (Олег Барна, Микола Люшняк, Ігор Побер, Тарас Юрик, Тарас Пастух, Роман Заставний та Володимир Соляр) підтримали законопроект, а от Михайло Головко вирішив взагалі не голосувати.

Відповідно до прийнятого законопроекту - Росію офіційно назвали країною-агресором, а території Донецької та Луганської областей – окупованими.

«Тимчасова окупація Російською Федерацією територій України, визначених частиною першою статті 1 цього Закону, незалежно від її тривалості є незаконною і не створює для Російської Федерації жодних територіальних прав….Відповідальність за моральну та матеріальну шкоду, завдану державі Україна, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, фізичним та юридичним особам, покладається на Російську Федерацію» (прим. витяг із закону)

Окрім того, тепер і названа офіційна дата початку окупації – 20 лютого 2014 року.

Повний проект закону можна переглянути ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео