Тернополянам на замітку: як почати їсти правильно

maxresdefault

Більшість тернополян уже знає, що аби бути здоровими та тримати себе у формі, потрібно харчуватися правильно. Однак, інформації настільки багато і часто вона така суперечлива, що людині, яка тільки стає на цей шлях, буває дуже складно розібратися і зрозуміти з чого ж почати.

ТЕРЕН вирішив спростити вам завдання і виділили основних 5 пунктів, які допоможуть новачкам.

  1. Почніть їсти 4-5 разів на день - сніданок, обід, вечеря + 1-2 перекусу Проаналізуйте свій день і кількість прийомів їжі. Дуже важливо, щоб наш організм отримував «паливо» для своєї роботи регулярно! Тоді всі обмінні процеси підуть швидше і з зайвими кілограмами впорається буде легше.
  2. Невеликі порції. З першого правила випливає друге - дотримуючись режиму прийому їжі, ви страхуєте себе від нападів сильного голоду і шансів об'їстися у вас набагато менше. Порція повинна бути невелика. Для жінок це близько 300-350 гр за один прийом, у чоловіків - до 450-500 гр. Чим більше порція, тим більша ймовірність жирових відкладень.
  3. Пейте свою норму води в день. Доросла людина з помірним фізичним навантаженням і в помірно теплому кліматі виділяє на добу близько 2,5 л води. Близько 1 л організм отримує з твердої їжі, а інші 1,5 л потрібно пити. Причому це має бути чиста питна вода.
  4. Перегляньте продукти, які складають основу вашого раціону. Дуже важливо, щоб переважно це були корисні для організму продукти, які багаті цінними білками, жирами, вуглеводами, вітамінами і мінералами. Саме такі продукти дають нам енергію, силу, заряд бадьорості! Основу харчування повинні складати  крупи і злаки, овочі і фрукти, нежирне м'ясо, птиця, риба, яйця, молочна та кисломолочна продукція.
  5. Мінімізуйте цукор, кондитерські вироби і фаст-фуд В цих продуктах немає нічого корисного! Вони тільки дратують смакові рецептори і ще більше провокують вас поїсти. Виключивши такий харчовий сміття, ви помітите, що зайва вага починає йти, а самопочуття поліпшується.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео