Тернополянка розповіла про те, що варто відвідати в Празі (частина 1)

собор святого віта 3

Нещодавно тернопільська журналістка побувала у столиці Чехії – Празі. Дівчина склала ТОП-10 місць, які варто відвідати у цьому місті.

  1. Празький град

Празький град – символ не лише Праги, а й Чехії. Нині це найбільший у світі діючий замковий комплекс. У граді розташовано більше 50-ти об’єктів, серед яких – різноманітні храми, вулички та мальовничі будівлі. Також на території Празького граду розташовується нині діюча резиденція Президента. Вхід – безкоштовний.

празький град 2
празький град 2

празький град 3
празький град 3

празький град 4
празький град 4

празький град
празький град

  1. Золота вулиця (Злата улочка)

Золота вулиця – це фактично найменша вулиця Праги. Розташована у тому ж таки Празькому граді. Що цікаво, прогулюючись цією вуличкою можна відчути себе жителем Середньовіччя: малесенькі кольорові будиночки із низькими (не більше 160 см) дверима створюють неймовірну атмосферу. Вдень вхід на вулицю платний, проте уже після 18.00 туди можна зайти безкоштовно.

злата вулиця 3
злата вулиця 3

злата вулиця
злата вулиця

злата вулиця2
злата вулиця2

  1. Собор Святого Віта

Серед найвизначніших туристичних родзинок Праги – собор Святого Віта. Це неймовірної краси та унікальної архітектури храм. Собор відомий тим, що саме там знаходяться регалії середньовічних королів Чехії, а також є місцем поховання архієпископів Праги і чеських королів. Розташований храм у тому Празькому граді.

собор святого віта 3
собор святого віта 3

собор святого віта 2
собор святого віта 2

собор святого віта
собор святого віта

  1. Карловий міст

Напевне всі, хто хоча б раз чув про Прагу, чув і про славнозвісний Карловий міст. Це дуже красивий, старовинний пішохідний міст у Чеській столиці, збудований у 1380 та пов’язує Старе місто з Празьким градом. Проте, якщо хочете побачити всю його красу, то приходити потрібно вранці, близько 7-8 години, коли там ще мало туристів.

карловий містє
карловий містє

карловий міст 2
карловий міст 2

карловий міст 3
карловий міст 3

карловий міст 4
карловий міст 4

  1. Празькі куранти або ж Орлой

Орлой – це унікальний астрономічний годинник відкритий ще у 1410 році. Від одночасно показує час заходу і сходу Сонця, положення знаків Зодіаку, рік, дату і час. Окрім того, щогодини часомір показує унікальну виставу.

[embed]https://youtu.be/3rz_NyIbfso[/embed]

Продовження статті читайте завтра, 4 березня, о 20:00

Фото автора

Відео з відкрити джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео