Оксана Бучко

Переселенець, що живе у Тернополі, пільгову пенсію отримав лише через суд

d64fa56bacde21326b632a63835d8457

Право на отримання пенсії за вислугу років переміщеному громадянину вдалось відстояти у Тернопільському окружному адміністративному суді. Допомогу надала головний спеціаліст місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана  Нужда, інформує ternopil.legalaid.gov.ua. Вона представляла інтереси чоловіка у суді відповідно до наказу Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги від 28.12.2017 року № 141-в/п.

Чоловік працював під землею, а тому має право на отримання пільгової пенсії. Проте Пенсійний фонд відмовив у призначенні такої пенсії через відсутність пільгового стажу та документів, які би це підтверджували. Хоча заявник надав вкладиш до трудової книжки, а також копії наказів про проведення атестації робочих місць на підприємствах, де він працював. Однак, ці документи представники управління ПФ до уваги не прийняли. Оскільки видані вони органом, який розміщений на тимчасово окупованій території із відповідними печатками.

У результаті на судовому засіданні 7 березня задовольнили позов заявника у повному обсязі.

До слова, за безоплатними правовими консультаціями жителі Тернополя та району можуть звертатися до Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7. Контактний телефон: (0352) 52-15-20.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео