Орест Сарматський

Небезпечні для життя світильники вилучають з торгівельних мереж Тернопільщини

світильник

У Тернопільській області попереджено споживачів про продукцію, що становить небезпеку

Головне Управління Держпродспложивслужби в Тернопільській області повідомляє про те, що під час проведення планової перевірки характеристик продукції встановлено розповсюдження – світильника настінно-стельового коло НПП-60LED 12W, IP65, дати виготовлення 08.2017р. (виробник  - ТОВ «Завод Полімерних Виробів «ФАРУТТІ») – на світильнику відсутня енергетична етикетка, йдеться на сайті управління.

Отож, цим порушено вимоги Технічного регламенту енергетичного маркування електричних ламп та світильників. За результатами лабораторних випробувань відібраного зразка світильника, виробленого у Дніпрі, встановлено невідповідність певним вимогам.

Зокрема освітлювальний прилад не відповідає технічним параметрам задекларованих виробником параметрів – світловий потік світильника, корельованій колірній температурі, світловій ефективності.

За результатами оцінки ризику встановлено, що світильник становить серйозний рівень загрози, а саме під дією зовнішніх факторів в оболонку світильника може попасти вода що приведе до короткого замикання та пожежі.

Враховуючи все це, ГУ Держпродспложивслужби в Тернопільській області прийняло рішення про заборону надання продукції на ринку та вилучення її з обігу.

Вибір читачів за тиждень

Відео