Орест Сарматський

У Тернополі через китайську ляльку серйозно потерпіла жінка

maxresdefault

Ляльки без відповідних супроводжуючих документів продавали у Тернополі.

Спеціалісти відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області провели планову перевірку характеристик продукції в магазині «Малятко-немовлятко» у тернополі, йдеться на сайті відомства.

Під час проведення перевірки вставлено реалізацію продукції, а саме ляльки Anlily ТМ «BIRTHDAY HAPPY» арт. LH 201557, виробник Китай, із порушенням вимог п. 25, 29, 44 Технічного регламенту безпечності іграшок. На зовнішній поверхні пакування чи етикетці іграшки відсутній знак відповідності технічним регламентам. Фізична особа-підприємець зазначеного магазину протягом узгодженого з органом ринкового нагляду строку не надала документи про походження продукції, тому згідно п. 3 ст. 24 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» вважається особою, що ввела цю продукцію в обіг.  На фізичну особу-підприємця складено протокол про виявлене порушення та винесена постанова.

Усього з початку року з 25 проведених перевірок характеристик продукції порушення законодавства з ринкового нагляду встановлено в 18 суб’єктах господарювання. За результатами перевірок надано 39 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, 27 – рішень про скасування рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів. На суб’єктів господарювання складено 16 протоколів про виявлені порушення законодавства з ринкового нагляду, винесено 14 постанов про накладення штрафних санкцій на 42,5 тисячі гривень, які уже сплачено в держбюджет в повному обсязі.

Вибір читачів за тиждень

Відео