Оксана Бучко

У Тернополі можна купити картину, вкладаючи кошти у здоров’я (відео)

IMG_20180503_110658

Зібрати понад 100 тисяч гривень планують тернопільські волонтери під час благодійного аукціону в драмтеатрі 12 травня. Під час заходу тернополяни матимуть змогу провести гарний вечір у драмтеатрі та придбати картини та інші вироби митців. Зібрані кошти витратять на закупівлю двокамерного зовнішнього електрокардіостимулятора для відділення кардіохірургії університетської лікарні.

- Серцево-судинні захворювання займають найбільший відсоток захворювань, які призводять до смерті, - зазначив головний лікар університетської лікарні Василь Бліхар. –  В Україні через це помирає пів сотні людей щодня, в тому числі дітей. Ми на базі закладу уже провели 10 операцій на відкритому серці, що врятували життя пацієнтам. Це недешеві операції – у межах 150 тисяч гривень, які провели за кошти з обласного бюджету. Наявність обладнання дозволить ефективніше працювати у цьому напрямку. 

Устаткування дозволяє зберігати життєдіяльність пацієнтів із складними порушеннями серцевого ритму, а також важкими серцево-судинними патологіями в перші 2-3 доби після складних операцій на серці, а також в передопераційний період.

- Ми уже проводили благодійний аукціон у 2013 році, - розповіла одна з волонтерок Вікторія Іванова. – Тоді ми збирали кошти для купівлі обладнання в обласне дитяче реанімаційне відділення. Такий аукціон Файного міста плануємо зробити щорічним.

Розпочнуть вечір благодійності у драмтеатрі о 17 год. Тернополянам організують музичні виступи та солодкий фуршет.

- Ми дякуємо усім, хто зголосився допомогти, - зазначила волонтерка Юлія Кльоб. - У колекції будуть картини, які зазвичай продають за кордон. Але автори розуміють потребу та підтримують нашу ініціативу.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=fYmuWK4a_3A&feature=youtu.be[/embed]

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео

ДТП