Орест Сарматський

На Тернопільщині, де не вистачає суддів, працюють навіть ті, хто не має повноважень

суд (Copy)

Дискусійна панель відбулася в Апеляційному суді області.

- Згідно зі штатним розписом, в районних судах Тернопільської області повен працювати 91 суддя. Натомість сьогодні працює лише 68, із них одинадцять — без повноважень. Тим не менш, майже всі районні суди працюють і розглядають справи, - зазначив начальник ТУ ДСА у Тернопільській області Ярослав Теслюк під час семінару для суддів районних судів та суддів судових палат, що відбувся в Апеляційному суді Тернопільської області.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області.

На засіданні, крім питань другого етапу судової реформи, а саме - кадрове забезпечення у місцевих судах області, йшлося й про розгляд цивільних та кримінальних справ щодо проблемних питань, які виникають при розгляді судами справ про адміністративні правопорушення та земельні спори.

Участь у заході, який відкрив голова Апеляційного суду Тернопільської області Богдан Гірський, взяли начальник територіального управління ДСА України в Тернопільській області Ярослав Теслюк та заступник начальника головного територіального Управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління ДВС головного територіального Управління юстиції у Тернопільській області Андрій Хічій.

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Тернопільської області Василь Сарновський виступив із доповіддю, яка стосувалася окремих питань, що виникають при розгляді судами справ про адміністративні правопорушення з урахуванням останніх змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, прийнятих 3 жовтня 2017 року, проаналізував найбільш поширені недоліки, допущені місцевими судами в ході розгляду справ цієї категорії.

Під час другої частини семінару секретар судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Тернопільської області Олександра Ткач запропонувала обговорити питання вирішення земельних спорів у формі дискусійної панелі. Експертами з такої проблеми виступили Людмила Голик — заступник начальника управління — начальник відділу у м. Тернополі міськрайонного управління у Тернопільському районі та м. Тернополі Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області; Олена Дирда — заступник начальника відділу державної реєстрації об'єктів Державного земельного кадастру управління Державного земельного кадастру Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області та Оксана Кащишин — в.о. начальника юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео