Орест Сарматський

На Тернопільщині зачинили ресторацію, через яку 10 осіб госпіталізували з кишковою інфекцією

1

Спалах кишкової інфекції, зареєстрований у Борщові, пов'язують з одним із закладів громадського харчування.

Як вже повідомляв ТЕРЕН, у Борщові виявили спалах кишкової палички.

Водночас, як йдеться на сайті головного управління Держпродспоживслужби, за повідомленням  Борщівського міжрайонного відділу «ДУ Тернопільський обласний лабораторний центр МОУ України», у двох відвідувачів  борщівського закладу  громадського харчування  «Ресторація MISTO» зареєстрували  захворювання  на гострий  гастроентероколіт.

У той же день працівники районного управління  Держпродспоживслужби  разом із спеціалістами міжрайонного управління обласного лабораторного центру розпочали епідрозслідування та обстежили заклад.

Станом на 29 травня зареєстровано 10 випадків захворювання: гострий ентероколіт невстановленої етіології (2 хворих) та гостра кишкова інфекція невстановленої етіології (8 хворих). Всі хворі відвідували «Ресторація MISTO».

У зв’язку із реєстрацією спалаху кишкової інфекції, ймовірно пов’язаної із низкою виявлених порушень санітарного законодавства на об’єкті громадського харчування, Держпродспоживслужба області  видала розпорядження про призупинення роботи ресторації з 29 травня та подання про відсторонення від роботи окремих працівників закладу, які не пройшли профілактичний медогляд.

Розслідування причин  спалаху триває.

Вибір читачів за тиждень

Відео