Оксана Бучко

Тернополян наблизили до НАТО?

269632w540zc0

Законопроект №8068 «Про національну безпеку України», який називають кроком наближення до НАТО, прийняли у Верховній Раді. Він передбачає скасування трьох законів «Про основи національної безпеки України», «Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави» та «Про організацію оборонного планування»повідомляє espreso.tv. Тернополяни уже коментують такі зміни у Facebook.

- Перша перемога у правильному напрямку або НАТО прийде - порядок наведе. P.S. І дороги зробить! P.P.S. Ми наближали цей день, як могли, - пише Володимир Якимів.

- Ура...барин прийде - барин розсудить...тоді «своїх» не треба, - пише Ihor Iakubovskyi.

Депутати також внесли до законопроекту правки № 106, 115, 248, 279, 311, що відповідають рекомендаціям НАТО.

Зокрема, були введені наступні зміни:

  • Правка 106. Доповнити статтю 4 новою частиною третьою такого змісту, у зв'язку з цим змінити подальшу нумерацію частини четвертої. Прозорість передбачає повне розкриття фінансової інформації щодо функціонування сектору безпеки та оборони з метою забезпечення ефективного використання фінансових ресурсів з урахуванням вимог закону Про Державну таємницю.
  • Правка 115. Абзац перший частини другої статті шостої викласти у наступній редакції: ВРУ, відповідно до статті 89 Конституції, створює комітети ВРУ, до повноважень яких належить, зокрема, забезпечення контролю за діяльністю органів сектору безпеки і оборони.
  • Правка 279. Викласти у новій редакції: із введенням воєнного стану Національна гвардія приводиться у готовність до виконання завдань за призначенням в умовах дії правового режиму воєнного стану входить до сил оборони, виконує завдання та підпорядковується відповідно до положень закону України «Про правовий режим воєнного стану» та закону «Про Національну гвардію».
  • Правка 311. Абзац перший частини першої статті 20 викласти так: розвідувальні органи України, державні або структурні підрозділи у її складі, уповноважені здійснювати розвідувальну діяльність з метою захисту національних інтересів від зовнішніх загроз.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео