Віра Олександрович

У нового керівника Держгеокадастру на Тернопільщині – майже півгектара землі, дві автівки і великий дім (фото)

Призначення1

Ключове кадрове призначення відбулося в Головному управлінні Держгеокадастру у Тернопільській області сьогодні, 22 червня.

Очолив землевпорядну службу Іван Кузь. Нового керівника підлеглим представив голова обласної держадміністрації Степан Барна. Він висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю і побажав Іванові Кузеві наснаги та енергії на новій посаді, повідомляє сайт ОДА.

Призначення2
Призначення2

Нагадаю, цією структурою довго керував виконуючий обов’язки начальника Віктор Мартинюк. З ним пов’язана ціла низка скандалів. Що врешті призвело до відсторонення від виконання обов’язків. Але креатура ВО «Батьківщини» зміг повернутися на посаду за рішенням суду про поновлення на роботі. Після того, як його все-таки усунули з посади, головним у відомстві тривалий час був перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Віктор Білецький.

Якщо вірити даним із щорічної декларації Івана Івановича Кузя, проживав він у Золотому Потоці Бучацького району і працював першим заступником голови Бучацької районної державної адміністрації. Чоловік – одружений, виховує сина Андрія. Має у власності житловий будинок на 200 кв. м.

Кузь
Кузь

Окрім того, у чоловіка було 4 земельних ділянки – у рідному Золотому Потоці, Костільниках і Губині. У декларації за 2016 рік також вказані дві доволі старих ВАЗівки. Що цікаво, дружина Івана Кузя – власник приватного підприємства, що займається… земельними справами (цитуємо: найменування юридичної особи: Земельні справи, код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань: 31877900). Усі доходи, згідно із цим документом, родина отримувала за основним місцем роботи.

До речі, майнову декларацію за 2017 рік Іван Кузь уже подавав як кандидат на посаду керівника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області. І найцікавіше те, що у цьому документі, окрім того ж будинку, уже вказані 5 земельних ділянок, причому 3 – у чоловіка, а дві – у дружини. І право на останню із них вона отримала вже у 2017 р.

Помітили ми і ще один цікавий момент: декларант як одне із джерел доходу за минулий рік вказав, що отримує гроші за «зеленим тарифом» від ВАТ «Тернопільобленерго». Очевидно, він встановив сонячні батареї на своїх ділянках або у будинку.

До речі, на сайті Бучацької РДА Іван Кузь ще вказаний як перший заступник голови.

Фото із сайту ternopilska.land.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео