Віра Олександрович

Жінка не впоралася із керуванням – такий попередній висновок про причини жахливої аварії на Тернопільщині (фото)

Причиною аварії на трасі Тернопіль-Рава Руська, де зіткнулися легківка і вантажівка, швидше за все, стало те, що жінка-водій не впоралася із керуванням.

Про це 2 липня розповів журналістам начальник Головного управління поліції в області Олександр Богомол.

- Водій виїхала на зустрічну смугу, де і сталася аварія, - каже він. – Такий попередній висновок. Ми маємо свідчення водія вантажівки. Того чоловіка, який сидів біля нього. Ми маємо місце події. Знаємо розташування обидвох автомобілів. Скоріше за все, остаточний висновок буде таким же.

Нагадаємо, поблизу села Озерна Зборівського району 27 червня сталася жахлива аварія: дві жінки загинули, а дитину у важкому стані відвезли до лікарні («Терен» писав про це ТУТ прим.). Там 5-річна дівчинка перебуває й досі, причому – здоров’я у неї не покращилося. З’ясувалося, що водій «Nisan» тоді виїхала на смугу зустрічного руху і врізалася у ГАЗ-66, що належав Збройним силам України. Там теж були люди: двоє військових - у кабіні і двоє - в буді, але вони серйозних травм не зазнали.

Машина
Машина

Слідство поліцейські тоді розпочали, відповідно до ст. 286 ч. 3 Кримінального кодексу України (ККУ) – «порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, якщо вони спричинили загибель кількох осіб». Такі дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Щоправда, якщо попередні висновки експертів підтвердяться, то винна у ДТП покарання не понесе, бо вона сама загинула на місці події.

- Чув, що до дитини зараз запрошують іноземних спеціалістів для надання медичної допомоги, бо дівчинка – у важкому стані, - додає Олександр Богомол. – Надіюся, що з нею буде все добре. Але! Цей випадок має стати кривавим прикладом для всіх водіїв, аби вони зрозуміли, що правила дорожнього руху придумали не космонавти. Вони написані – для нас, і ми їх повинні дотримуватися. Особливо тоді, коли треба врахувати швидкісний режим і погодні умови.

До речі, усі результати експертиз поліцейські будуть мати не менш як за півтора-два місяця. Адже це – тривалий процес, наголосив пан Богомол. Під час брифінгу він також розповів про таке – читайте ТУТ.

Фото автора і з сайту tp.npu.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео