Як загиблий Герой України захищав маленьких патріотів від негоди (фото)

табір7

Цікаві майстер-класи, оригінальні вправи для фізичного розвитку, патріотичне виховання – далеко не весь перелік того, що мали нагоду отримати учасники юнацького патріотичного табору «Гарт», який провели на Тернопільщині. Та найбільш безцінними є емоції і враження, які залишаться з таборовичками та їхніми наставниками до наступного літа.

«Пшеничного літа 2012 року наш Сашко Капінос започаткував юнацький патріотичний табір «Гарт», приурочений пам’яті сотенного УПА Гордія Загоруйка (Гармаша). Започаткував і тепер проводить щороку поблизу рідного села у Кременецьких горах. Без своєї зримої присутності, проте у інших проявах себе. Тепер цей табір носить ім’я Сашка Капіноса» – розповідають організатори «Гарту».

Підтримку засновника і натхненника табору справді відчули усі учасники, коли всупереч прогнозам погоди у місці, де зупинилися таборовики залишалося сонячно та сухо.

«Цього року в Кременецьких краях стихії обіцяли лютувати шквальними вітрами і невпинними дощами. Так і було. Скрізь, але не над таборовою галявиною. І це для нас, організаторів, було дивовижно. І навіть трішечки казково» – пригадують учасники та діляться враженнями від цьогорічного табору. «Для нас є щастям, коли таборові справи не припиняються із закінченням табору. Ось наш найстарший таборовик поділився історією, як протягом року після минулого табору він організовував для дітей ігри та змагання, які найбільше йому сподобались на таборі. Надихало нас і те, як наша найменшенька, племінничка Сашка, мужньо боролася з комарями, пробиралася крізь хащі кропиви та ожини і безстрашно спала в наметі без мами. Кожен учасник табору доклав неймовірну кількість зусиль, щоб за п’ять днів вирости над собою і навчитися підставляти плече підтримки своїм друзям. І ми ті плечі ой як відчували!».

табір1
табір1

табір2
табір2

табір3
табір3

табір5
табір5

табір6
табір6

табір4
табір4

Довідка:

Олександр Анатолійович Капінос, псевдо «Кремінь», народився 10 березня 1984 в с. ДунаївКременецького району. Загинув 19 лютого 2014 року на Майдані Гідності. Займався фермерством, був громадський активістом. Герой України. Фото юнацького патріотичного табору «Гарт»

Вибір читачів за тиждень

Відео